Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Sastamalan kaupunginkirjaston kokoelmat

Näkymä kirjaston lainaussaliin.

Kirjastojen aukioloaikoina asiakkailla on mahdollisuus mm. lainata sekä varata aineistoa, lukea lehtiä, käyttää tietokoneita ja saada palvelua tiedonhaussa.

Sastamalan kirjastojen kokoelmat koostuvat noin 240 000 kappaleesta eri aineistoja. Suurin osa aineistoista on kirjoja, mutta valikoimista löytyy myös mm. nuotteja ja partituureja, musiikkiäänitteitä, DVD-levyjä, äänikirjoja, karttoja, kielikursseja, cd-romppuja sekä lehtiä. Kaikki Sastamalan kirjastojen lainattava aineisto löytyy Piki-verkkokirjastosta. Jos sinulla on tunnukset verkkokirjastoon, voit varata haluamasi aineiston itsellesi. Tunnusten tekoa varten tarvitset kirjastokorttisi numeron ja nelinumeroisen tunnusluvun, jonka saat kirjastosta.  

 Näkymä kirjaston musiikkiosastolle.

  

Aikakaus- ja sanomalehdet

Näkymä kirjaston lehtiosastolle.

Toimipisteisiin tulee yhteensä 20 eri sanomalehteä sekä n. 130 eri aikakauslehteä.
Uusinta numeroa lukuun ottamatta kaikki aikakauslehdet ovat lainattavissa. Laina-aika on neljä viikkoa. Lehtiä voi etsiä ja varata myös verkkokirjastossa.

Lisäksi kirjaston toimipisteissä on mahdollisuus käyttää asiakaspäätteillä LM ePress:in sähköistä sanomalehtipalvelua ja LM eMagz:in sähköistä aikakauslehtipalvelua.  Palvelu tarjoaa n. 230 kotimaista paikallis- ja maakuntalehteä  sekä noin 90 aikakauslehteä luettavaksi digitaalisina näköisversioina.

Kirjaston lehdet 2019

 

Tietokannat

Seuraavat maksulliset tietokannat ovat kirjaston koneilla käytettävissä ilmaiseksi:

E-press on elektronisten sanomalehtien palvelu, joka tarjoaa luettavaksi noin. 230 kotimaisen sanomalehden näköisversiot. Sanomalehdet ovat luettavissa palvelusta heti niiden ilmestyttyä.

eMagz on elektronisten aikakauslehtien palvelu, joka tarjoaa luettavaksi kotimaisia aikakaus- ja iltapäivälehtiä näköisversioina. Lehdet ovat luettavissa palvelusta heti niiden ilmestyttyä.

 

Erikoiskokoelmat

Sastamalan pääkirjastossa sijaitsee kaksi erikoiskokoelmaa Sastamalan seudun kotiseutukokoelma sekä Helmi ja Pertti Virtarannan lahjoituskokoelma, joka sisältää kansatieteellistä ja folkloristista kirjallisuutta. Molemmat kokoelmat ovat asiakkaiden käytettävissä omissa tiloissaan kirjaston lainausosaston yhteydessä.

 

Liikuntavälinekirjasto

Kirjasto lainaa myös liikuntavälineitä yhteistyössä liikuntatoimen kanssa. Välineiden laina-aika on kaksi viikkoa. Välineitä säilytetään pääkirjastolla sekä Äetsän kirjastolla, mutta voit halutessasi varata niitä myös muista lähikirjastosta tai Piki-verkkokirjastosta€. Seutuvarausta välineisiin ei voi tehdä.

Valikoimistamme löytyy viisimetrinen leikkivarjo, 2x aerobicbar, 2x hyppykeppi, 4x soutuharjoituslaite, 6x sykemittari, 6x tasapainolauta, 3x tasapainotyyny, 3x vatsarulla, 8x askelmittari, gymstickejä kahdella eri vastuksella, kahden kokoisia kahvakuulia ja eri mittaisia kävelysauvoja.

Liikuntavälineitä

Lisäksi talvikauden liikuntaan kahdeksat aikuisten ja kahdet lasten lumikengät. Lainattavia pihapelejä ovat mölkky, kroketti sekä petankki. Pelejä on kaksi kutakin.  

 

Etusivulle