Sastamalan kirjastoista löydät tietokirjoja, kaunokirjallisuutta, musiikkia, elokuvia, lehtiä ja monia hyödyllisiä ja viihdyttäviä lainattavia esineitä. Kirjastossa, ja kirjaston asiakkaana kodissasi, pääset myös runsaiden elektronisten aineistojen äärelle.

Kaunokirjallisuuden osasto on jaettu edelleen dekkarikirjallisuuteen, kauhukirjallisuuteen, Sci-fi- sekä fantasiakirjallisuuteen, runoihin, sarjakuviin, selkokielisiin kirjoihin ja ei-suomenkieliseen kirjallisuuteen. Suosituimpia uutuusteoksia hankitaan useita kappaleita.

Tietokirjallisuus karttuu etupäässä suomenkielisillä nimikkeillä. Tietokirjallisuutta löytyy kaikilta mahdollisilta elämänaloilta, ja niin harrastekirjoja, historiaa kuin uusinta tutkimustietoa.

Lasten- ja nuortenosasto jakautuu pääpiirteissään samoihin osiin kuin aikuistenkin osasto. Osasto on tehty mukavaksi oleskella, ja sieltä löytyy niin mukava laiskanlinna kuin Tatun ja Patun raketti.

Lehtiosastolta löydät paikalliset ja valtakunnan tärkeimmät sanomalehdet sekä edustavan kokoelman suomalaisia ja ulkomaisia yleisaikakauslehtiä ja erikoislehtiä. Lisäksi voit lukea tietokoneelta suurinta osaa Suomen päivälehdistä ja monia kotimaisia ja ulkomaisia aikakauslehtiä.

Musiikkiosasto sisältää musiikkiaiheisia kirjoja, nuotteja, laulukirjoja, soitonoppaita ja äänitteitä. Näitä kaikkia löytyy sekä taidemusiikin että rockin, iskelmän ja jazz-musiikin sekä muun kevyen musiikin saroilta.

  • Sastamalan kirjastoissa on noin 240.000 kappaletta kirjoja ja muita aineistoyksiköitä.
  • Toimipisteisiin tulee yhteensä 20 eri sanomalehteä ja noin 130 eri aikakauslehteä.
  • Sähköisissä ePress- ja eMagz-palveluissa on tarjolla noin 230 kotimaista paikallis- ja maakuntalehteä sekä noin 90 aikakauslehteä digitaalisina näköisversioina.

Lisäksi kirjasto tarjoaa käyttöösi:

Aineiston hankintaehdotus

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.