Koti Sastamalasta

Sastamalasta löydät varmasti sinulle sopivimman vaihtoehdon omannäköiseen elämään. Tontteja on tarjolla maaseudun rauhassa sekä lähes kaupungin keskustassa. Uusi Vehmaistenkadun alue tarjoaa rauhallista ja turvallista asumista palveluiden ja keskustan lähellä. Maisemakylissä pääset nauttimaan maaseutumaisesta asumisesta ja olet silti kiinni maailman menossa valmiin valokuidun ja helppojen liikenneyhteyksien ansiosta. Sastamalan lukuisilla kylillä ja taajamilla on kaikilla omat vahvuutensa, tutustu tarjontaan ja ala elää omannäköistäsi elämää!
Latvan perhekuva Varilan asuinalueella.

Luonnonläheinen asuinalue Varilassa

Luonnonrauhassa, mutta kaikkien palvelujen äärellä. Tällainen on uusi asuinalue Vehmaisten­kadulla, keskustan tuntumassa.

Uuteen Vareliuksen alakouluun matkaa kilometrin verran. Vareliuksen yhteydessä toimii myös eskari. Kulku turvallisesti
kevyenliikenteen väyliä pitkin.

Kaupalliset palvelut lähellä: mm. City­marketiin ja Prismakeskukseen matkaa reilut 2 km eikä keskustakaan ole kaukana. 

Omalla autolla Tampereen keskustaan kolme varttia, pikavuoropysäkki kävelymatkan päässä.

Ilmakuva Suodenniemen keskustasta.

Omakotitontit

  • Myytävissä olevien tonttien koot vaihtelevat 900 – 5 000 m², pääosa on 1200-1500 m².
  • Tonttien hinnat keskimäärin 10 000 euroa; edullisimmillaan noin 1 000 euroa.
  •  Tonttivarauspalvelussa pääset tutustumaan tarjontaan ja tekemään varauksen. Varausmaksu on 800 euroa, mutta kaupunki hyvittää sen tontin kauppahinnassa.
  • Tontin varaus on voimassa yhden vuoden. Sinä aikana tontille tulee hakea rakennuslupa. Luvan myöntämisen jälkeen tontin voi ostaa omaksi ja aloittaa rakentamisen.
Haapamäen perhe

Bensaa suonissa, koti Sastamalassa

Rallicrossin SRC-luokan tuplamestari Henri Haapamäki on taatusti Sastamalan nopein käyntikortti maailmalla. Miehen urheilulaji on raju ja äänekäskin, mutta kotiseudussaan hän…

Sastamalan Karkkuun on helppoa rakastua

Sastamalan Karkku on idyllinen kylä Pori–Tampere-radan varrella. Omaleimaisesta Karkusta löytyy upeaa luontoa, tiivistä yhteisöllisyyttä sekä urbaania kyläasumista.

Lehtimäen perhe

Sastamala panostaa perheisiin ja kouluoloihin

Vareliuksen koulu on hyvä esimerkki eteenpäin suuntaavasta asenteesta, jolla Sastamalassa satsataan lasten ja nuorten oppimisympäristöihin. Lehtimäen perheellä uudenlaisesta koulusta jo…

paloheimo

Viihtyisä kotikylä etätyöhön ja väljään asumiseen

Karoliina Paloheimon mielestä Sastamalan Karkku tarjoaa erinomaiset puitteet hyvään elämään, työhön ja vapaa-aikaan. Myös etätyö sujuu mukavasti luonnonläheisessä ympäristössä, joka…

Mihinkäs jälkikasvu?

Kasvatus ja oppiminen -osiossa pääset tutustumaan Sastamalan kaupungin varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen palveluihin ja toimipisteisiin.

Vinkkejä vapaa-aikaan

Sastamalassa voit harrastaa monipuolisesti! Kirjaston, erilaiset liikunta-aktiviteetit sekä kulttuuripalvelut löytyvät täältä.

Kaipaako matto pesua tai rouva venepaikkaa?

Puistot, matonpesu- ja venepaikat, joukkoliikenne – hyödyllistä tietoa arkeen ja vapaa-aikaan.