Kirjastossa on saatavilla myös vieraskielistä kirjallisuutta. Sastamalan kokoelmia laajempi valikoima vieraskielistä kirjallisuutta löytyy PIKI-verkkokirjastosta. Seutuvarauksella (2€/varaus) saat muiden Pirkanmaan kuntien aineistot suoraan lähikirjastoosi.

Kaikissa monikielisiin aineistoihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Sastamalan pääkirjastolle.

PressReader-palvelu

Sekä kirjastossa että kotona voi lukea maksutta sähköisiä sanoma- ja aikakauslehtiä eri puolilta maailmaa PressReader-palvelun kautta. PressReaderissa on laaja valikoima lehtiä 79 eri kielellä. Palvelun käyttöön tarvitaan PIKI-kirjastokortti ja siihen liitetty tunnusluku.

PressReader-lehtipalveluun

Monikielinen kirjasto

Monikielinen kirjasto tarjoaa vieraskielisille mahdollisuuden lukea kirjallisuutta omalla äidinkielellään. Sen valikoimiin kuuluu aineistoa eri ikäisille käyttäjille noin 80 eri kielellä. Kirjasto toimii Helsingissä Pasilan kirjaston yhteydessä, mutta sen aineistoa voi pyytää maksutta lainaksi oman kirjaston kautta.

Lue lisää  Monikielisen kirjaston sivuilta

Venäjänkielinen kirjasto

Venäjänkielinen kirjasto tarjoaa venäjänkielistä lukemista sekä venäjänkielisille että venäjänkielestä ja -kulttuurista kiinnostuneille. Venäjänkielinen kirjasto toimii Espoossa, Sellon kirjastossa, mutta kaikki Suomessa pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvat voivat käyttää maksutta sen kaukopalvelua. Venäjänkielisen kirjaston asiakkaaksi voit ilmoittautua Sastamalan pääkirjastolla.

Lue lisää Venäjänkielisen kirjaston sivuilta

Viittomakielinen kirjasto

Viittomakielinen kirjasto tuottaa ja julkaisee viittomakielistä kirjallisuutta avoimesti kaikkien saataville verkkoon. Siellä on monipuolinen valikoima viittomakielistä kirjallisuutta videomuodossa ja uusia julkaistaan säännöllisesti. Viittomakielisen kirjaston asiakkuus ei vaadi rekisteröitymistä. Osa sivuston linkeistä johtaa kuitenkin muiden tahojen tuottamaan materiaaliin, ja niiden katsomiseen saattaa tarvita salasanan.

Lue lisää Viittomakielisen kirjaston sivuilta.