Kirjastosta löydät muutakin kuin kirjoja. Voit lainata vaikkapa keppihevosen, soittimen, kahvakuulan, ajastimen, suppilaudan tai vuokrata veneen!

Sastamalan kaupunginkirjastosta löydät laajan valikoiman liikuntavälineitä. Valikoimassa on muun muassa tasapainolautoja ja -tyynyjä, selättimiä, kahvakuulia ja hulavanteita. Kesäliikuntaan ja ulkoiluun voit lainata esimerkiksi sup-laudan, petankkipelin tai frisbeegolf-setin ja talvella voit kokeilla lumikenkiä

Liikuntavälineet

Suurin osa liikuntavälineistä on pääkirjastossa ja Äetsän kirjastossa, mutta varaamalla saat kaikki liikuntavälineet omaan lähikirjastoosi tai kirjastoautoon. Liikuntavälineet lainataan kirjastokortilla ja niiden lainaaminen ja varaaminen on maksutonta. Laina-aika on kaksi viikkoa, lukuun ottamatta sup-lautaa, jonka laina aika on 3 vuorokautta.

Tarkempia ohjeita liikuntavälineiden käytöstä antaa kaupungin liikuntapalveluiden henkilökunta.

Kaikki Sastamalan kaupunginkirjaston liikuntavälineet ja niiden saatavuuden näet verkkokirjastosta.

Apua arkeen -välineet

Sastamalan pääkirjastosta voi lainata kirjastokortilla arjen apuvälineitä lapsille, nuorille ja ikäihmisille. Apuvälineitä on mahdollista myös varata oman lähikirjastoon Sastamalan alueella.

Lainaamosta on saatavilla muun muassa lapsen ja nuoren oman toiminnan ohjausta ja ajan hahmottamista helpottavia välineitä kuten esimerkiksi käytöksen liikennevalot, sekä rentoutumista ja keskittymistä lisääviä välineitä kuten aktiivirulla ja terapiaketju. Ikäihmisille on tarjolla esimerkiksi ruokailu- ja ruuanvalmistustilanteisiin liittyviä pienapuvälineitä kuten ajastinkello ja pystykahvainen juustohöylä sekä kehon hallintaa ja voimaa harjoittavia välineitä kuten nystyräjalat.

On tärkeää saada kokeilla välineen hyötyä ennen ostopäätöstä, ja tämä on mahdollista lainaamalla esine ennen ostamista. Jokaisesta Apua arkeen -välineestä löytyy käyttöohjeet.

Soittimet

ukulelet

Kirjaston musiikkiosastolta löytyy lainattavaksesi useita soittimia: ukuleleja, djembe-rumpu, afrikkalainen rumpu, kellopeli ja shaker. Näiden ja soitonopaskirjojen sekä -DVD-levyjen avulla voit ottaa ensi tuntumaa soittimiin vaikkapa ennen kuin päätät oman hankkimisesta. Kirjastokortilla sinulla on myös pääsy katsomaan Rockway-verkkopalvelun asiantuntevia opetusvideoita. Soitinten lisäksi musiikkiosastolta voi lainata myös vinyylilevysoittimen, Zoom-äänityslaitteen ja kuulokkeet.

Manta ja Annastuuna

Sastamalan pääkirjastosta voi vuokrata kesäkuukausina Sastamalan matkailun soutuveneitä joko muutamaksi tunniksi tai koko viikonlopuksi. Hintaan 10 euroa venettä voi käyttää enintään kolme tuntia. Veneen voi vuokrata koko viikonlopuksi hintaan 50 euroa. Vene tulee ottaa käyttöön ja luovuttaa takaisin kirjaston aukioloaikoina. Vuokrasopimus tehdään kirjaston henkilökunnan kanssa ja veneen saa käyttöön maksua vastaan varusteineen. Pelastusliivejä on useita kokoja lapsille ja aikuisille.