Sastamalan kaupunki
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Voimaa vanhuuteen

Ohjelma pähkinänkuoressa

Valtakunnallinen Voimaa vanhuuteen - iäkkäiden terveysliikuntaohjelma (2005-2014) edistää kotona asuvien toimintakyvyltään heikentyneiden ikäihmisten(75+) itsenäistä selviytymistä ja elämänlaatua. Tavoitteeseen edetään kehittämällä, lisäämällä ja juurruttamalla liikuntaneuvontaa, lihasvoimaa ja tasapainoa harjoittavaa liikuntatoimintaa, arkiliikunnan mahdollisuuksia ja ulkoilua kohderyhmän iäkkäille.

Toiminta järjestetään järjestöjen ja julkisen sektorin yhteistyönä. Mukaan on kutsuttu myös yksityiset palvelun tuottajat ja muut ikäihmisten liikunnasta kiinnostuneet tahot. Työssä hyödynnetään ohjelmassa kehittyneitä iäkkäiden terveysliikunnan hyviä toimintatapoja. Ohjelma on laaja yhteistyöhanke, jota koordinoi Ikäinstituutti.

Sastamalan kaupunki valittiin ohjelman 2 -vaiheessa yhdeksi hankekunnaksi 2010, jolloin perustettiin varsinainen työryhmä sekä yhteistyöryhmä. Yhteistyökumppaneina toimivat kaupungin liikuntapalvelut, Sotesi, eläkeläisjärjestöjä ja liikuntaseuroja.

Hankkeen aikana toteutuneita toimintoja ovat mm. VertaisVeturi -vertaisohjaajakoulutus, Voima- ja tasapaino-ryhmät, liikuntaneuvonnan tehostaminen, Ulkoiluystävä -koulutus ja kävelyryhmät sekä Kaalisaaren seniorilaitteiden käyttökoulutukset.

Lisätietoja toiminnasta antaa liikuntakoordinaattori Sirkku Pajunen 0500 335 191 tai sirkku.pajunen@sastamala.fi