Nuorisovaltuusto kehittää lasten ja nuorten hyvinvointia ja palveluita sekä järjestää tapahtumia ja muuta toimintaa omalla alueellaan.
Sastamalan nuva

Sastamalan 17-jäseninen nuorisovaltuusto valitaan vaaleilla kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Toimikauden ensimmäisessä kokouksessaan nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan 7-jäsenisen nuorisohallituksen. Nykyisen nuorisovaltuuston toimikausi on 1.1.2024-31.12.2025.

Nuorisovaltuuston ja -hallituksen kokouksia on säännöllisesti noin kerran kuukaudessa. Kokoukset pidetään pääsääntöisesti tiistaisin Sivistyskeskus Uossolla tai Sastamalan pääkirjastolla Vintillä. Nuorisovaltuuston pöytäkirjat ovat kaikkien luettavissa.

Nuorisovaltuuston paikat jakautuvat kiintiöittäin sekä alueellisiin kiintiöihin että ikäkiintiöihin. Ikäkiintöitä on kaksi: 13–15-vuotiaat sekä 16–18-vuotiaat. Alueellisia kiintiöitä on kolme: etelä (entinen Vammalan kaupungin alue), länsi (entiset Äetsän ja Kiikoisten kuntien alueet) ja pohjoinen (entiset Mouhijärven ja Suodenniemen kuntien alueet). Jokaisella alueella on kaksi kiintiöpaikkaa molemmille ikäkiintiöille. Alueellisten paikkojen jakautuminen on laskettu suhteessa alueella asuvien nuorten määrään.  Paikat jakautuvat seuraavasti: etelä – 9 paikkaa, länsi – 4 paikkaa ja pohjoinen – 4 paikkaa. Kiintiöpaikkojen jälkeen vapaat paikat jakautuvat nuorisovaaleissa saatujen äänien perusteella.

Nuorisovaltuuston asema kunnallisessa päätöksenteossa

Sastamalan nuorsiovaltuusto osallistuu kunnalliseen päätöksentekoon aktiivisesti. Nuorisovaltuustolla on puhe- ja läsnäolo-oikeudet kaikissa Sastamalan kaupungin toimielimissä ja lautakunnissa, kasvatus- ja opetuslautakunnassa sekä kaupunginvaltuustossa nuorisovaltuustolla on 2 edustajaa ja muissa toimielimissä 1. Lisäksi nuorisovaltuuston edustajia voidaan pyytää tarvittaessa asiantuntijoiksi erilaisiin kaupungin työryhmiin.

Kokouksien ulkopuolella nuorisovaltuusto antaa kaupungille merkityksellisiä aloiteita ja tekee lausuntoja koskien nuorten asioita. Jos siis jokin asia kaihertaa mieltäsi, ei kun ottamaan yhteyttä nuorisovaltuutettuihimme tai vaikka laittamaan sähköpostia.

Sastamalan nuorisovaltuuston yhteistyötoiminta

Nuorisovaltuusto tekee yhteistyötä muiden nuorten vaikuttajaryhmien kanssa. Sastamalassa kiinteää yhteistyötä tehdään koulujen oppilaskuntien kesken. Monesti nuorisovaltusto ja oppilaskunnat osallistuvat yhdessä tapahtumien järjestämiseen. Nuorisovaltuusto ja oppilaskunnat voivat ajaa myös yhdessä nuorten asioita. Maakuntatasolla yhteistyötä kehitellään Pirkanmaan muiden nuorisovaltuustojen kanssa Pirkanmaan Nuorisofoorumin tapaamisissa sekä Pirkanmaan maakunnallisessa nuorisovaltuustossa.

sastamalannuva@gmail.com

Sastamalan nuorisovaltuuston oma sähköposti
Sastamalan nuorisovaltuusto 2024

Halme Elli, Heinisuo Lumi (tiedotusvastaava), Joensuu Petrus, Kallio Aatos Kasper Nieminen (sihteeri), Koivuniemi Justiina, Laaninen Tuomas, Mattila Aino, Murtojärvi Sofia (varapuheenjohtaja), Naatula Lotta, Nykvist Eevertti, Nykvist Frida, Ollila Anna-Liisa (puheenjohtaja), Pajala Iiro, Passi Annika, Suokas Vilma, Virtanen Jesse (2. sihteeri)

Varajäsenet

Vilja Heinonen, Hiedanmaa Sofia, Kaivanto Ada, Matikainen Julia, Partanen Iina

Sastamalan Nuorisohallitus 2024

Elli Halme, Lumi Heinisuo, Nieminen Kasper, Nykvist Eevertti, Nykvist Frida, Ollila Anna-Liisa, Passi Annika

Toimintaa ohjaa nuorisotyön koordinaattori Johanna Tulonen, puh. 040 0229 147, johanna.tulonen@sastamala.fi

1/2023 Nuorisovaltuuston pöytäkirja

2/2023 Nuorisovaltuuston pöytäkirja

3/2023 Nuorisovaltuuston pöytäkirja

4/2023 Nuorisovaltuuston pöytäkirja

Nuorisovaltuuston ja -hallituksen kokoukset 2024KokousaikaKokouspaikka
Nuorisohallitusma 5.2.2024 klo 16.15Sivistyspalvelukeskus Uosso
Nuorisovaltuustoma 19.2.2024 klo 16.15Pääkirjasto Vintti
Nuorisohallitusma 25.3.2024 klo 16.15Sivistyspalvelukeskus Uosso
Nuorisovaltuustoma 8.4.2024 klo 16.15
Nuorisohallitusma 22.4.2024 klo 16.15Sivistyspalvelukeskus Uosso
Nuorisovaltuustoma 6.5.2024 klo 16.15
Nuorisohallitusma 20.5.2024 klo 16.15Sivistyspalvelukeskus Uosso
Nuorisovaltuusto ma 6.3.2024 klo 16.15