Nuorisovaltuusto kehittää lasten ja nuorten hyvinvointia ja palveluita sekä järjestää tapahtumia ja muuta toimintaa omalla alueellaan.
Sastamalan nuva

Sastamalan 21-jäseninen nuorisovaltuusto valitaan vaaleilla kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Toimikauden ensimmäisessä kokouksessaan nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan 9-jäsenisen nuorisohallituksen. Nykyisen nuorisovaltuuston toimikausi on 1.1.2022-31.12.2023.

Nuorisovaltuuston ja -hallituksen kokouksia on säännöllisesti noin kerran kuukaudessa. Kokoukset pidetään pääsääntöisesti tiistaisin Sivistyskeskus Uossolla tai Sastamalan pääkirjastolla Vintillä. Nuorisovaltuuston pöytäkirjat ovat kaikkien luettavissa.

Nuorisovaltuuston paikat jakautuvat kiintiöittäin sekä alueellisiin kiintiöihin että ikäkiintiöihin. Ikäkiintöitä on kaksi: 13–15-vuotiaat sekä 16–18-vuotiaat. Alueellisia kiintiöitä on kolme: etelä (entinen Vammalan kaupungin alue), länsi (entiset Äetsän ja Kiikoisten kuntien alueet) ja pohjoinen (entiset Mouhijärven ja Suodenniemen kuntien alueet). Jokaisella alueella on kaksi kiintiöpaikkaa molemmille ikäkiintiöille. Alueellisten paikkojen jakautuminen on laskettu suhteessa alueella asuvien nuorten määrään.  Paikat jakautuvat seuraavasti: etelä – 12 paikkaa, länsi – 5 paikkaa ja pohjoinen – 4 paikkaa. Kiintiöpaikkojen jälkeen vapaat paikat jakautuvat nuorisovaaleissa saatujen äänien perusteella.

Nuorisovaltuuston asema kunnallisessa päätöksenteossa

Sastamalan nuorsiovaltuusto osallistuu kunnalliseen päätöksentekoon aktiivisesti. Nuorisovaltuustolla on puhe- ja läsnäolo-oikeudet kaikissa Sastamalan kaupungin toimielimissä ja lautakunnissa, kasvatus- ja opetuslautakunnassa sekä kaupunginvaltuustossa nuorisovaltuustolla on 2 edustajaa ja muissa toimielimissä 1. Lisäksi nuorisovaltuuston edustajia voidaan pyytää tarvittaessa asiantuntijoiksi erilaisiin kaupungin työryhmiin.

Kokouksien ulkopuolella nuorisovaltuusto antaa kaupungille merkityksellisiä aloiteita ja tekee lausuntoja koskien nuorten asioita. Jos siis jokin asia kaihertaa mieltäsi, ei kun ottamaan yhteyttä nuorisovaltuutettuihimme tai vaikka laittamaan sähköpostia.

Sastamalan nuorisovaltuuston yhteistyötoiminta

Nuorisovaltuusto tekee yhteistyötä muiden nuorten vaikuttajaryhmien kanssa. Sastamalassa kiinteää yhteistyötä tehdään koulujen oppilaskuntien kesken. Monesti nuorisovaltusto ja oppilaskunnat osallistuvat yhdessä tapahtumien järjestämiseen. Nuorisovaltuusto ja oppilaskunnat voivat ajaa myös yhdessä nuorten asioita. Maakuntatasolla yhteistyötä kehitellään Pirkanmaan muiden nuorisovaltuustojen kanssa Pirkanmaan Nuorisofoorumin tapaamisissa sekä Pirkanmaan maakunnallisessa nuorisovaltuustossa.

sastamalannuva@gmail.com

Sastamalan nuorisovaltuuston oma sähköposti
Sastamalan nuorisovaltuusto 2023

Elli Halme, Lumi Heinisuo, Vilja Heinonen, Aatos Kallio, Marja Lehtonen, Tomi Maatsola, Elsa Marttila, Ninni Mattila (sihteeri), Jarkko Metsälä, Venla Mustalahti, Helmi Mäkelä, Riia Naatula (vpj), Eevertti Nykvist, Marta Oiguse, Anna-Liisa Ollila (tiedotusvastaava), Atte Ollila, Iiro Pajala, Noora Petäjistö, Veeti Pyhältö (puheenjohtaja), Elina Rehakka, Mats Uotila

Varajäsenet

Ronja Anttila, Juho Isonokari, Olivia Ollikainen

Sastamalan Nuorisohallitus 2023

Elli Halme, Lumi Heinisuo, Tomi Maatsola, Ninni Mattila (sihteeri), Venla Mustalahti, Marta Oiguse, Atte Ollila, Veeti Pyhältö (puheenjohtaja), Mats Uotila

Toimintaa ohjaa nuorisotyön koordinaattori Tytti Peurala, puh. 040 0229 147, tytti.peurala@sastamala.fi

1/2023 Nuorisovaltuuston pöytäkirja

2/2023 Nuorisovaltuuston pöytäkirja

3/2023 Nuorisovaltuuston pöytäkirja

4/2023 Nuorisovaltuuston pöytäkirja

Nuorisovaltuuston ja -hallituksen kokoukset 2023KokousaikaKokouspaikka
Nuorisohallitusma 14.8.2023 klo 16.30Vintti
Nuorisovaltuustoma 28.8.2023 klo 16.30
Nuorisohallitusma 18.9.2023 klo 16.30Sivistyspalvelukeskus Uosso
Nuorisovaltuustoma 2.10.2023 klo 16.30
Nuorisohallitusma 30.10.2023 klo 16.30Sivistyspalvelukeskus Uosso
Nuorisovaltuustoma 6.11.2023 klo 16.30
Nuorisovaltuustoti 14.11.2023 klo 16.30Sivistyspalvelukeskus Uosso
Nuorisovaltuustoma 4.12.2023 klo 16.30