Sastamalan kirjasto palvelee monia erityisryhmiä räätälöidyillä palveluillaan. Tällaisia palveluita ovat Kotipalvelu, Celia-äänikirjat, selkokirjat sekä monikieliset kokoelmat. Lisäksi kokoelmissa on tarjolla Apua arkeen -välineitä niin senioreille kuin muillekin käyttäjille.

Ikäihmisten kirjastopalvelut

Kirjasto kannustaa kaikkia sastamalalaisia lukuharrastuksen ylläpitämiseen ja elinikäiseen oppimiseen iästä ja kunnosta riippumatta. Sastamalan kaupunginkirjasto tekee mielellään yhteistyötä eläkeläisjärjestöjen ja muiden ikäihmisten kanssa toimivien tahojen kanssa. Voimme järjestää pyynnöstä yhdistyksille ja ryhmille esimerkiksi kirjaston palvelujen esittelyn tai kirjavinkkauksen toivotusta aihepiiristä joko kirjastolla tai yhdistyksen omassa tilaisuudessa.

Kysy lisää Sastamalan pääkirjastolta.

Kotipalvelu

Sastamalan kaupunginkirjasto tarjoaa kotipalvelua niille sastamalalaisille, jotka eivät sairauden, korkean iän tai muun toimintakunnon rajoituksen vuoksi pysty itse asioimaan kirjastossa.

Kirjaston kotipalvelu hoitaa kirjastoasioinnin asiakkaan puolesta hänen toiveidensa mukaan ja kirjat toimitetaan asiakkaalle kerran kuussa tai sopimuksen mukaan. Samalla palautetaan edelliset lainat. Asiakkaan käytössä on koko PIKI-kirjastojen kokoelma.

Kotipalvelu on maksutonta eikä asiakkaalta peritä varaus- tai myöhästymismaksuja.

Celia-äänikirjat

Celia on valtakunnallinen lukemisesteisten erikoiskirjasto. Sen valikoimissa on kymmeniä tuhansia äänikirjoja lapsille ja aikuisille klassikoista uutuuksiin. Äänikirjoja voit kuunnella älypuhelimella tai tabletilla maksuttomalla Pratsam Reader -sovelluksella. Älylaitteen puuttuessa äänikirjoja on mahdollista kuunnella myös cd-levyltä mp3-levyjä toistavalla soittimella.

Celian palvelut on tarkoitettu henkilöille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa. Celian palvelut ovat maksuttomia eikä todistusta lukemisesteestä tarvita.

Voit liittyä Celian asiakkaaksi Sastamalan kaupunginkirjastolla. Kirjastosta saat tunnukset ja opastusta verkkopalvelun ja äänikirjojen käytössä.

Lue lisää Celian sivuilta.

Celia-yhteyshenkilöt Sastamalan kaupunginkirjastossa ovat Tuula Portin ja Tarja Korhonen.

Tuula Portin

infomaatikko
Organisaatio
Sastamalan kaupunginkirjasto

Tarja Korhonen

kirjastovirkailija
Organisaatio
Sastamalan kaupunginkirjasto

Selkokirjat

Onko pitkien tekstien lukeminen ja ymmärtäminen sinulle vaikeaa? Kokeile selkokirjoja!

Selkokirjat on kirjoitettu selkokielellä. Se on helppolukuisempaa kuin tavallinen yleiskieli. Selkokirjat sopivat monenlaisille lukijoille. Niitä voivat lukea suomen kieltä opettelevat. Niistä on apua, jos on vaikeuksia lukemisen kanssa. Kirjastosta löytyy selkokirjoja lapsille, nuorille ja aikuisille.

Lue lisää Selkokeskuksen sivuilta.