Sastamalan kaupungin toiminta alkoi vuoden 2009 alusta. Uuden kaupungin perustaneet kuntaliitoskunnat Mouhijärvi, Vammala ja Äetsä valitsivat kaupungin vaakunaksi entisen Karkun kunnan vaakunan.
Vaakuna voidaan esittää eri värimäärityksin painografiikasta riippuen.

Karkun kunnan vaakuna (käytössä vuoden 1972 loppuun saakka, jolloin kunta liittyi Vammalan kaupunkiin) on taiteilija Lauri Ahlgrenin suunnittelema. Aihe on saatu Sastamalan vanhasta kirkosta. Vaakuna vahvistettiin 12.2.1963 ja sen selitys on: ”Sinisessä kentässä kultainen ulkoreunaltaan ristikoroinen vihkiristi”.

Kaupungin logo


Sastamalan kaupungin logo


Sastamalan kaupungin logon on vuodelta 2009. Logosta on on olemassa eri väriversioita ja sitä voidaan käyttää myös ilman slogania.

Sopivasti sykettä -sloganin tausta-ajatus

Sastamala on turvallinen pieni suuri kaupunki, jossa ihmisen on hyvä elää ja yrittää. Sastamala tarjoaa monimuotoisen ja viihtyisän asuinympäristön, kauniit järvimaisemat sekä kehittyvät palvelut ja liikenneyhteydet. Monipuoliset harrastusmahdollisuudet aina erilaisista liikuntalajeista kulttuuriin ja kädentaitoihin, löytyvät nekin omalta kylältä. Erilaisten luontoaktiviteettien ystäville alue tarjoaa poikkeuksellisen hyvät harrastusmahdollisuudet aina kalastuksesta veneilyyn ja retkeilystä maastopyöräilyyn.