Ilmakuva Mouhijärven maisemakylistä.
Sastamalan kaupungilla on tarjolla tontteja asuinrakentamiseen Vammalassa, Mouhijärvellä, Häijäässä, Suodenniemellä, Kiikoisissa, Kiikassa, Keikyässä, Karkussa, Stormissa ja Putajassa. Yritystontteja on tarjolla kaikissa entisissä kuntakeskuksissa.
  • Myytävänä olevien tonttien koot vaihtelevat 900 – 5 000 m², pääosa on 1200-1500 m²
  • Omakotitonttien keskimääräinen hinta on noin 10 000 €; edullisimmillaan noin 1 000 €
  • Omakotitontin varausmaksu on 800 €, joka hyvitetään tontin kauppahinnassa
  • Tontin varaus on voimassa yhden vuoden. Sinä aikana tontille tulee hakea rakennuslupa. Luvan myöntämisen jälkeen tontin voi ostaa omaksi ja aloittaa rakentamisen. 

Tonttivalikoimaan pääset tutustumaan Sastamalan tonttivarauspalvelussa. Samasta palvelusta voit varata tontin.

Erilaisia asumisen vaihtoehtoja

Mouhijärven Maisemakylät

Tässä vaihtoehto sinulle, joka kaipaat maalle, mutta haluat myös toimivat peruspalvelut sekä sujuvan liikkumisen suomat mahdollisuudet. Maisemakylistä ajat vain hieman reilu 20 minuuttia Nokian ja Tampereen rajalle Kolmenkulmaan! Porin keskustankin saavutat alle tunnissa. Karkun juna-asemalle pääset noin kymmenessä minuutissa ja siitä raiteita pitkin niin Tampereen kuin Porinkin suuntaan. Alueen välittömästä läheisyydestä löydät toimivat peruspalvelut. Ja se luonto: kotiovelta pääset hetkessä vaikka melontaretkelle Saikkalanjoelle. Tämä on tutustumisen arvoinen paikka.

Tästä pääset suoraan tontinvarausjärjestelmään ja tutustumaan tarkemmin Maisemakylien tarjontaan.

Ranta-Kukkuri

Moni suomalainen haaveilee omakotitalosta järven läheisyydessä, mutta hyvien yhteyksien ja palveluiden äärellä. Sastamalan Ranta-Kukkuri tekee haaveista totta.  Tämä pientaloalue rakentuu luonnontilaiseen kallioiseen metsämaastoon, mutta vain muutaman kilometrin päähän kaupungin keskustasta ja hyvien yhteyksien päähän toukokuussa 2022 avattavasti Prisma-kauppakeskuksesta sekä Tampereelta. 

Tästä pääset suoraan tontinvarausjärjestelmään ja tutustumaan Ranta-Kukkurin tarjontaan.

Karkku 

Karkkuun on helppo rakastua! Idyllinen ja yhteisöllinen – siinä ehkä parhaiten Karkkua kuvaavat adjektiivit. Lähipalvelut löydät omalta kylältä. Eikä liikkumista ainakaan vaikeuta se tosiasia, että Pori-Tampere-juna pysähtyy myös Karkun rautatieasemalla: pääset siis alle puolessa tunnissa Tampereen keskustaan.

Tästä pääset suoraan tontinvarausjärjestelmään ja tutustumaan tarkemmin Karkun tonttitarjontaan.

Kiikka

Maaseudun rauhaa ja puhdasta luontoa. Mahdollisuus pujahtaa suoraan kotipihalta metsälenkille, hiihtopolulle, läheisen pururadan uusille kuntoportaille tai vaikkapa luistelemaan koulun kentälle – tätä kaikkea, ja paljon muuta tarjoilee Sastamalan Kiikka. 

Tästä pääset suoraan Kiikan tonttitarjontaan.

Suodenniemi

Uskothan sen, kun kertoilen tarinan todellisen. Niemistä kaunein niemi on mulle Suodenniemi. Kerran mä vain sen huomata sain maailmaa kulkiessain. Näin kuvataan Suodenniemeä Suodenniemi-valssissa. Kuten kaikista Sastamalan kylistä, täältäkin löydät oikeaa maaseutua, aitoa yhteisöllisyyttä ja tekemisen meininkiä – mutta myös luonnon rauhaa ja leppoisaa elämää.

Tästä Suodenniemen tonttitarjontaan.

Tontin hankinnassa sinua auttaa

Profiilikuva Vuorijärvi Arto.

Arto Vuorijärvi

kaupungingeodeetti
Organisaatio
Maankäyttö
Vastuualueet
karttojen käyttöoikeudet, kiinteistöjen etuosto-oikeus, maa-alueiden vuokraus (kgin), tonttimyynti, kauppakirjat, lohkomiset, tonttijaot, osoiteasiat