Sastamalassa on monipuolinen joukkoliikenteen tarjonta. Kaupungissa on kaksi rautatieasemaa, valtateitä 11 ja 12 kulkee useita linja-autovuoroja päivittäin ja lisäksi kaupungin sisällä toimivat paikallisliikenne ja palveluliikenne. Sastamalan kaupunki vastaa suurimmasta osasta kaupungin sisällä toimivasta joukkoliikenteestä. Alta löydät paikallisliikenteen aikataulut, palveluliikenteen aikataulut sekä linkkejä eri palvelutuottajien sivuille.

Vammalan paikallisliikenne

Paikallisliikenne toimii Vammalan keskusta-alueella maanantaista perjantaihin. Arkipyhisin ei liikennöidä. Toiminta-aika on aamupäivisin klo 6.15 – 10.15 ja iltapäivisin klo 14.20 – 17.40 sekä 2.10.2023 alkaen myös klo 11.50 – 12.30. Vuorot lähtevät Vammalan torin laidalta ja ne kulkevat etelään päin Roismalan ja Varilan alueille sekä pohjoiseen päin Lousajan ja Kallialan (osa vuoroista) alueelle. Reittejä on kaksi: reitti A ja reitti B (2.10.2023 alkaen). Vuorot kulkevat keskustan eteläpuolella muun muassa terveyskeskuksen/sairaalan, Tyrvään kappelihautausmaan/Roismalan hautausmaan, Vinkin, Citymarketin ja Prisman kautta sekä pohjoispuolella reitillä A muun muassa Vammalan rautatieaseman ja Yrityspuisto Sykkeen kautta. Kesäaikana paikallisliikennettä liikennöidään supistetun aikataulun mukaisesti.

Liikennöitsijänä paikallisliikenteessä on Vammalan Palveluliikenne Oy.

Paikallisliikenteen aikataulut ja lisätiedot osoitteesta: https://palveluliikenne.fi/paikallisliikenne.php

Paikallisliikenteen aikataulut löytyvät myös tästä: Aikataulut Paikallisliikenne 2.10.2023 alkaen
Paikallisliikenteen reittikartta A löytyy tästä: Paikallisliikenne ReittiKarttaA
Paikallisliikenteen reittikartta B löytyy tästä: Paikallisliikenne ReittiKarttaB

Kylien palveluliikenne

Palveluliikenne on kaikille tarkoitettua avointa asiointiliikennettä. Kaikkialta Sastamalasta pääsee palveluliikenteen kyydissä kuntakeskukseen ja takaisin noin 1–2 päivänä viikossa. Matkustaa voi myös vain yhteen suuntaan, esimerkiksi Vammalan, Kiikoisten, Keikyän ja Kiikan alueilta aamupäiväkyydillä Vammalan rautatieasemalle.

Palveluliikenne toimii kutsuperiaatteella. Kyyti tilataan soittamalla oman alueen kuljettajalle edelliseen arkipäivään kello 16.00 mennessä. Tarkka reitti ja aikataulu määrittyvät tilausten perusteella. Vuorot ajetaan esteettömällä kalustolla eli autoissa on pyörätuoliluiska ja paikka vähintään yhdelle pyörätuolille. Asiakkaan on kuitenkin itse kyettävä saapumaan sovittuun noutopaikkaan ja toimittamaan perillä asiansa.

Kuljettaja perii maksun käteisellä matkan pituuden mukaan (lyhin reitti kotoa määränpäähän, kiertelystä ei tarvitse maksaa). Shl- ja vpl-asiakkailta ei peritä maksua.

Liikennöitsijänä palveluliikenteessä on Vammalan Palveluliikenne Oy.

Palveluliikenteen vuorot ja lisätiedot osoitteesta: https://palveluliikenne.fi/palveluliikenne.php

Hinnat ja maksaminen

Paikallisliikenteen kertalippu 3,00 € (alle 24-vuotiaat 1,50 €) matkan pituudesta riippumatta.
Paikallisliikennekortti (rajaton matkustusoikeus paikallisliikenteen vuoroilla yhden kuukauden) 35 €. Kertaliput ja paikallisliikennekortit ostetaan autosta: maksuvälineenä käy käteinen sekä pankkikortit.
Rintamasotilas- tai rintamapalvelutunnuksen esittämällä saa maksuttoman edestakaisen kulkuoikeuden paikallisliikenteessä kerran viikossa

Palveluliikenteessä kertalipun suuruus riippuu matkan pituudesta:
0 – 5 km 3,00 €
5,1 – 10 km 4,00 €
10,1 – 20 km 5,00 €
20,1 – 25 km 6,00 €
yli 25 km 7,50 €
Palveluliikenne on maksutonta asiakkaille, joille on myönnetty sosiaalihuoltolain tai vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu.

Sastamala-lippu

Sastamala-lipulla voi matkustaa Sastamalan kaupungin alueella sekä Sastamalan ja Punkalaitumen välisiä matkoja. Lipputuote ladataan Matkahuollon uudistetulle matkakortille, jonka voi hankkia Matkahuollosta tai Matkahuollon Matkakorttikaupasta.

Matkahuollon verkkokauppa

Kausilippu on voimassa 30 päivää ostopäivästä. Kausilippu on henkilökohtainen.

Lipputuotteella voi matkustaa Satakunnan Liikenteen, Rautaveden Liikenteen ja A. Lauhamon vuoroissa.
Käyttäjältä saatetaan periä muita erillisiä maksuja, kuten esimerkiksi yövuorolisää tai maksua lastenvaunujen kuljettamisesta.
Lipputuotteen hinta on normaalisti 65,00 €. Lipputuotteen hinta on alennettu 59,00 € ajalla 1.1. – 30.4.2023 (alv:n nollaverokanta).

Linkit liikennöitsijöiden sivuille

Antti Lauhamo Oy

A. Lamminmäki Oy

Länsilinjat Oy

Rautaveden Liikenne Oy

Tilausliikenne Prihti Oy

Vammalan Palveluliikenne Oy