Vauhdilla aikuisuuteen – selviytymisopas teini-ikäisten vanhemmille. 

Tukea ja vinkkejä murrosikäisen nuoren kanssa toimiseen.

Oppaassa käydään läpi kaikille teini-ikäisille ja heidän vanhemmilleen tuttuja kysymyksiä kotiintuloajoista, netissä surffaamisesta, päihteistä ja seurustelusta. Vanhempi välittää lapsestaan rakastamalla ja asettamalla rajoja, vastuu nuoresta on vanhemmalla. Nuorelle vanhempi on tärkeä ihminen, vaikka teini-ikäisen kapinoidessa sitä saattaa olla vaikea uskoa.

Opas tarjoaa konkreettisia ohjeita esimerkiksi siihen, miten nuoren kanssa voi keskustella netin käytöstä tai päihteistä ja milloin pitää huolestua nuoren pyykkisestä hyvinvoinnista. Kaikkiin kysymyksiin ei anneta valmiita vastauksia, mutta opas tarjoaa apua ja vinkkejä vastausten etsimisessä. Opas myös muistuttaa, mistä asioista on hyvä kantaa huolta.

Oppaan alkuperäinen teksti: Pirjo Tikkanen lastensuojelun sosiaaliohjaaja, Espoon kaupunki ja Pasi Härkönen, johtava nuorisotyönohjaaja, Espoon seurakuntayhtymä.  Opas on päivitetty 2022 ja siihen on lisätty kappale ”Milloin on syytä huolestua nuoren psyykkisestä hyvinvoinnista” Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry:lle” tuottamasta vihkosesta ”Opas masentuneen nuoren vanhemmille. Tekstit j julkaistaan tekijöiden luvalla. Vihkonen on päivitetty toukokuussa 2022 Sastamalan liikunta- ja nuorisopalveluiden ja Sastamalan seurakunnan yhteystyönä.

Vauhdilla aikuisuuteen opas

Vauhdilla aikuisuuteen oppaan yhteystiedot