Erityisnuorisotyö Sastamalassa

Erityisnuorisotyön tarkoituksena on tukea ja auttaa nuoria erilaisissa elämäntilanteissa.
Erityisnuorisotyö Sastamalassa on luonteeltaan sosiaalista nuorisotyötä. Sosiaalinen nuorisotyö on vahvasti verkostoitunutta nuorisotyötä, jonka tarkoituksena on sosiaalinen vahvistaminen.
Erityisnuorisotyöntekijä käy säännöllisesti alueen kolmella yläkoululla ja on koulun arjessa vahvasti mukana, mutta myös nuorten vapaa-ajalla.

Erityisnuorisotyöntekijä tavattavissa yläkouluilla

  • Tiistaisin Sylvään koululla
  • Keskiviikkoisin Mouhijärven yhteiskoululla
  • Torstaisin Äetsän koululla

Yksilötyö ja Roti

Erityisnuorisotyöntekijä sekä nuorisotyöntekijät toteuttavat Sastamalassa ennaltaehkäisevää päihdetyötä, joka kulkee nimellä Roti. Roti sisältää Valomerkki- ja Omin jaloin –yksilötyön menetelmät, joita voidaan hyödyntää lasten ja nuorten yksilötyössä. Yksilötyön menetelmiä voidaan käyttää erilaisissa lasten ja nuorten arkeen liittyvien haastavien tilanteiden ratkaisemisessa, kuten päihdekokeiluissa, koulupoissaoloissa tai perheeseen liittyvissä ristiriitatilanteissa. Ohjautua voi siis myös muissa kuin päihdeasioissa. Molemmat mallit perustuvat vapaaehtoisuuteen. Sastamalassa toiminta on pääsääntöisesti kohdennettu 13-17-vuotiaisiin, mutta alakoululainenkin voi hyötyä työskentelyistä.

Lisätietoja yksilötyön mahdollisuuksista sekä Rotista: https://sastamala.fi/roti

Karita Pyhälahti

Karita Pyhälahti

Erityisnuorisotyöntekijä
Organisaatio
Liikunta- ja nuorisopalvelut
Vastuualueet
Ankkuri, Roti, Yläkoulut
Lisätiedot
@ent_karita