Lapset lainaavat kirjoja lainausautomaatilla

Voi käyttää omatoimikirjastoa Piki-kirjastokortilla palveluaikojen ulkopuolella omatoimikirjastojen aukioloaikoina. Omatoimikäytön aikana kirjastossa ei ole henkilökohtaista palvelua. Sastamalassa voit asioida normaalin palveluajan lisäksi omatoimisesti Kiikoisissa, Mouhijärvellä, Sastamalan pääkirjastossa, Suodenniemellä ja Äetsässä.

Omatoimikirjastossa voit lainata ja palauttaa aineistoa, käyttää asiakastietokoneita, lukea lehtiä, opiskella, työskennellä tai pitää kokouksen. Lainata ja palauttaa voit automaatilla, mutta pääkirjastossa palautukset laitetaan palautuslaatikkoon. Kirjastoissa on langaton verkko.

Tiloja valvotaan tallentavin kameroin, kulunvalvontaohjelmalla ja hälytyksin. Kuulutukset kertovat omatoimiajan päättymisestä.

Kirjastokortilla pääset sisään

Kirjastokortilla ja siihen liittyvällä nelinumeroisella tunnusluvulla pääset sisälle kirjastoon. Tunnusluvun saat mistä tahansa Piki-kirjastosta. Samaa tunnuslukua käytät myös verkkokirjastossa ja kirjaston lainausautomaatilla.

Kirjaston ovi aukeaa, kun näytät kirjastokortin viivakoodia ulko-oven vieressä olevalle lukijalle ja näppäilet tunnusluvun.

Lainaus ja palautus

Kirjastoissa on automaatit, joilla voit lainata ja palauttaa. Pääkirjastossa palautat aineiston palautuslaatikkoon. Pääkirjaston omatoimiaikana et voi palauttaa liikuntavälineitä, soittimia tai muita suuria esinelainoja.

Omatoimiaikana et voi:

  • Maksaa kirjastomaksuja käteisellä tai pankkikortilla.
    Hyödynnä Piki-verkkokirjaston verkkomaksuominaisuutta!
  • Tulostaa, kopioida tai skannata
  • Lainata konsolipelejä, varastokirjoja tai kaukolainoja
  • Palauttaa Pääkirjastoon suuria esinelainoja, kuten lautapelejä tai liikuntavälineitä.

Tekniset ongelmat

Tietokoneiden ja automaattien mahdollisia ongelmia voidaan selvittää, kun henkilökunta on paikalla.

Hätätilanteissa

Yleinen hätänumero 112 on esillä ilmoitustaululla. Hälytysjärjestelmän aiheuttama hälytys menee turvallisuuspalveluyritykselle.

Käyttöoikeuden menetys

Saat kirjautuessasi päästää sisään vain oman perheen jäseniä. Vastaat mukanasi kirjautumatta tulleiden henkilöiden käyttäytymisestä. Omatoimikirjaston käyttö voidaan estää tarvittaessa esimerkiksi häiriökäytöksen takia.