Lapset ja nuoret huomioidaan kaikissa kirjaston toimipisteissä! Kokoelmissa on kaikenikäisille sopivaa luettavaa, kuunneltavaa ja katsottavaa, myös vierailla kielillä. Kirjastosta löydät lainattavaksi tietoa, tarinoita, elokuvia, pelejä, musiikkia – keppihevosia unohtamatta!

Lasten kirjastopalvelut

Lapsiasiakkaat huomioidaan kaikissa Sastamalan kaupunginkirjaston toimipisteissä! Kokoelmissa on kaikenikäisille sopivaa luettavaa, kuunneltavaa ja katsottavaa, myös vierailla kielillä. Kirjastosta löydät lainattavaksi tietoa, tarinoita, elokuvia, pelejä, musiikkia – keppihevosia unohtamatta!

Kolme keppihevosta.

Lapsiperheitä palvellaan lainattavan materiaalin lisäksi tarjoamalla mm. satutunteja, kirjavinkkausta ja monenlaisia tapahtumia. PIKI-sivustolta löytyy suoritettavia lukudiplomeita (linkki: https://piki.finna.fi/Content/diplomas ) eri ikäryhmille: perhelukudiplomin kirjat on koottu erityisesti alle kouluikäisten lasten yhteisiin lukuhetkiin vanhempien kanssa, kun taas alakoulun jokaiselle vuosiluokalle on oma vinkkilistansa tehtävineen. Jos kaipaat lisää lukuvinkkejä, niitä löytyy PIKI-kirjastojen lasten sivuilta (linkki: https://piki.finna.fi/Content/children ), ja voit myös aina kiskaista kirjastolaista hihasta ja kysyä!

Kirjasto tekee säännöllistä kouluyhteistyötä Sastamalan koulujen kanssa. Alakoululaiset saavat vuosiluokasta riippuen joko tiedonhaun opastusta kirjastolla tai kirjavinkkarin vieraaksi luokkaansa. Myös päiväkodeille järjestetään tilauksesta esimerkiksi satutunteja joko kirjastolla tai päiväkodin omissa tiloissa. Lisäksi kirjastoauto kiertää lukuisilla koulu- ja päiväkotipysäkeillä ja tarjoaa monipuolisen ja runsaan valikoiman lainattavaa.

Nuorten kirjastopalvelut

Sastamalan kirjaston nuortenosaston kokoelmissa on tarjolla vaikka mitä: nuorten ja nuorten aikuisten tietoa ja tarinoita fantasiasta kauhuun, elokuvia ja pelejä, sarjakuvia ja selkokirjoja. Jokaiselle löytyy taatusti jotain! Jos kaipaat lukuvinkkejä, niitä löytyy esimerkiksi PIKI-verkkokirjaston nuorten sivuilta (linkki: https://piki.finna.fi/Content/youth ). Kannattaa myös muistaa, että kirjaston väki auttaa sinua mielellään sopivan aineiston etsinnässä. Yläkouluikäisille on lisäksi saatavilla PIKI-lukudiplomit (linkki: https://piki.finna.fi/Content/diplomas ), oma joka vuosiluokalle. Niistä löytyy tosi paljon lukusuosituksia!

Kirjasto tekee säännöllistä kouluyhteistyötä Sastamalan koulujen kanssa. Kirjasto osallistuu myös Kulttuuriviikkojen (linkki: https://www.sastamalankulttuuriviikot.fi/ ) toteutukseen ja järjestää muitakin tapahtumia sekä itse että yhdessä muiden kanssa.

Pääkirjastolle aukeaa keväällä 2022 uusittu Pelihuone. Voit varata itsellesi tai kaveriporukallesi (max. 4 henkeä) 1–2 tunnin ajan pääkirjaston asiakaspalvelusta. Huomioithan, että kaikilla Pelihuoneeseen menevillä tulee olla oma kirjastokortti. Pelihuoneessa on käytössä PS4 ja Nintendo Switch, joilla saa pelata vapaasti tarjolla olevia pelejä. Pelattavissa olevat pelit vaihtuvat säännöllisesti, mutta molemmille konsoleille on aina tarjolla useampi eri vaihtoehto. Pelihuoneessa ei nimestään huolimatta ole myöskään pakko pelata, vaan voit varata sen vaikka leffan katsomista varten!

Kirjastoa voit seurata myös somessa: FB @sastamalankaupunginkirjasto / IG @sastamalankirjasto

Ota yhteyttä

Anna Missilä

Lastenkirjastonhoitaja
Organisaatio
Sastamalan kaupunginkirjasto