Kulttuuri lisää monin tavoin hyvinvointia. Kulttuurihyvinvointisuositus meille kaikille on 100 minuuttia kulttuuria viikossa joko kokijana tai tekijänä. Esimerkiksi tanssiminen, näyttelyissä käyminen, taiteen tai käsitöiden tekeminen rikastuttavat elämää. Saa monenlaisia kokemuksia ja voi tavata uusia ihmisiä.

Kulttuuria monin tavoin
Sastamalassa on paljon mahdollisuuksia päästä osallistumaan kulttuuriin. Tapahtumia ja toimintaa järjestävät kaupungin lisäksi yhdistykset, seurakunnat, yritykset ja muut organisaatiot.

Sastamalan kirjasto tarjoaa asiakkailleen viihdettä ja tietoa, yhdessäoloa ja yhteistä foorumia. Kirjaston omat ja koko Pirkanmaan kirjastojen (Piki) aineistot ovat tiedontarvitsijan saatavilla. Kirjastossa on ilmainen Wi-Fi-verkko ja tilaa niin opiskeluun kuin oleskeluunkin. Pääkirjaston lisäksi palveluja tarjoavat kirjastoauto sekä Karkun, Kiikan, Kiikoisten, Mouhijärven, Stormin, Suodenniemen ja Äetsän toimipisteet. Useassa toimipisteessä on myös mahdollista asioida omatoimisesti varsinaisen aukioloajan ulkopuolella. Kirjastossa on lupa hengailla! Kirjastoissa on myös lisäpalveluja ikäihmisille ja erityisryhmille.


Kulttuuripalvelut järjestää tapahtumia, näyttelyitä, luo edellytyksiä muiden kulttuuritoimijoiden toiminnalle mm. myöntämällä avustuksia sekä ylläpitää kaupungin taidekokoelmaa. Taide ja kulttuuri vahvistavat sastamalalaisten elämänhallintaa ja hyvinvointia.

Liikuntapalvelut ja nuorisopalvelut järjestää edullista ja maksutonta kerhotoimintaa sekä tapahtumia lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Toimintaa järjestetään yhdessä paikallisten seurojen ja yrittäjien kanssa.


Sastamalan Opisto on kansalaisopisto, joka järjestää kursseja eri puolilla Sastamalaa. Kurssit ovat avoinna kaikille ikään, koulutustaustaan tai asuinpaikkaan katsomatta. Vapaan sivistystyön koulutuksen lisäksi opisto järjestää lasten ja nuorten taiteen perusopetusta sekä avoimen yliopiston opintoja. Kurssitarjonta pitää sisällään mm. liikuntaa, käsitöitä, kuvataiteita, kieliä, musiikkia ja tietotekniikkaa kaikille ikäryhmille vauvasta vaariin. Kurssit ovat maksullisia, mutta kohtuuhintaisia.


Sastamalan musiikkiopistossa voi opiskella musiikkia monipuolisesti. Tarjolla on laaja soitinvalikoima, mm. viulu, sello, huilu, klarinetti, saksofoni, oboe, trumpetti, pasuuna, käyrätorvi, rummut, kitara, basso piano, kantele ja harmonikka. Musiikkiopisto järjestää musiikinopetusta taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman mukaisesti. Musiikinopetusta on tarjolla lapsille, nuorille ja aikuisille.


Lähitori-pisteet (Ikäpisteet) ovat helposti tavoitettavia, kaikille avoimia palvelu- ja neuvontapisteitä. Lähitorilla on tavattavissa ammattilainen, jota kuka tahansa voi tulla tapaamaan kysyäkseen neuvoja ikäihmisiä ja vammaisia koskevissa asioissa.


Museoissa voit tutustua näyttelyihin sekä osallistua opastuksiin, luentoihin ja teemapäiviin. Osassa museoita on erikoistarjouksia senioreille.


Sastamalan tapahtumakalenterista löytyy myös sastamalalaisten yhdistysten ja muiden toimijoiden toteuttamia kulttuuritapahtumia.

Tukea kulttuurin harrastamiseen
Sastamalan Opisto tarjoaa etuja sote-yhteistyökurssien osallistujille ja alennusta työttömille sekä pienituloisille eläkeläisille.
Sastamalassa useimpiin näyttelyihin ja tapahtumiin on vapaa pääsy.