Takaisin ajankohtaisiin
7.3.2024 | Uutiset

”Nyt on aika tehdä kehitystoimenpiteet, joita edellisen 30 vuoden aikana ei ole tehty. Valtatie 11 on tärkeä väylä satamiin etenkin elinkeinoelämälle. Runsas lisääntynyt raskas liikenne vaikuttaa henkilöliikenteen sujuvuuteen, millä on vaikutus työmatkapendelöintiin. Lisäksi valtatien liikenneturvallisuus vaatii merkittäviä parannuksia. Tiellä on tapahtunut useita vakavia onnettomuuksia viime vuosina. Myös Kiikoisten risteysalue on haasteellinen”, sanoo eduskunnan Vt 11 edunvalvontaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Mari Kaunistola.

Keskiviikkona 6.3.2024 eduskunnassa julkistettiin ”Valtatien 11 Tampere-Pori kehitystarpeet” -toimenpidesuunnitelma. Suunnitelman esitteli ylijohtaja Juha Sammallahti Pirkanmaan ELY-keskuksesta. Tilaisuudessa oli mukana eduskunnan edunvalvontaryhmän lisäksi maakuntien ja kuntien yhteisen edunvalvontaryhmän edustajia. Viimeksi mainitun ryhmän puheenjohtajana toimii Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg.

”Valtatie 11 sai viimeinkin toimenpidesuunnitelman missä on selvitetty perusteellisesti väylän nykytila ja kehitystarpeet. Selvitys sisältää 40 erillistä hyvin perusteltua kehityskohdetta vaikutus- ja kustannusarvioineen. Tältä pohjalta on selkeää lähteä viemään valtatie 11:n edunvalvontaa määrätietoisesti eteenpäin.”, kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg toteaa tyytyväisenä.

Toimenpidesuunnitelman tavoite on lisätä valtatie 11:n liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Keskeisiä parannuskohteita ovat: Murhasaari-Mustikkakangas -osuus, liittymäjärjestelyt, valaistuksen kehittäminen, riista-aitojen lisääminen sekä Porin suunnalla Koiviston ja Pikkuhaaran siltojen uusiminen. Vt 11:n edunvalvonta vaatii saumatonta yhteistyötä kuntien, maakuntien, ELY-keskusten, kauppakamarien ja kansanedustajien välillä.

Lisätietoja:

Kansanedustaja Mari Kaunistola, 09 432 4184
Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg, 040 641 6735