Takaisin ajankohtaisiin
31.1.2024 | Elinkeinopalvelut
Kankeet-tapahtuman logo
Kankeet-tapahtuman logon on suunnitellut Kari Jokinen.

Sastamalassa on lauantaina 6.4.2024 ernomaset kalaasit, kun ensimmäinen Kankeet-kaupunkitapahtuma näkee päivänvalon. Kankeet tarjoaa runsaasti ohjelmaa torilla, yrityksissä, kirjakorttelissa ja muissa tapahtumapisteissä ympäri kaupunkia. 

Kankeiden sisältöä on suunniteltu viime vuoden lopulta lähtien yrittäjien, kolmannen sektorin toimijoiden ja kaupungin edustajien kesken. Tavoitteena on elävöittää kaupunkikeskustaa keväisellä tapahtumalla, jossa yhdistyvät monipuolinen ohjelma sekä yritysten palvelut. Kankeet on suunnattu kaikenikäisille ja se järjestetään jatkossa 1–2 kertaa vuodessa.  

Tapahtuman nimi ”Kankeet” on lainattu kansantieteilijä, historiantutkija Antero Wareliukselta, joka aikoinaan luonnehti, että tyrvääläiset ovat ”kankeita, hiljaisia ja tytyväisiä”. Kovin kankeaa menoa Kankeissa ei kuitenkaan nähdä: tapahtumassa voi notkeasti hypätä tunnelmasta toiseen toritapahtuman, avoinna olevien liikkeiden ja liikuntatapahtumien välillä.

− Monipuoliselle ja uudistetulle kaupunkitapahtumalle on selvästi tilausta. Ihmiset voivat Kankeiden ohjelmasta poimia sopivaa tekemistä ja samalla hyödyntää liikkeiden, kahviloiden ja ravintoloiden palveluja, kertoo yritysasiantuntija Mikko Rauva Sastamalan kaupungilta. Hän haastaa yrityksiä ja kolmannen sektorin toimijoita lähtemään mukaan laajalla rintamalla:
− Odotettavissa on, että väkeä liikkuu sankoin joukoin. Kannattaa siis ehdottomasti pitää ovet auki ja tehdä hyviä markkinatarjouksia tai muilla keinoin houkutella väkeä paikalle, Rauva rohkaisee. – Myös kolmannen sektorin toimijat ovat tervetulleita mukaan vaikkapa esittelemään omaa toimintaansa torille.  

Kankeiden toriohjelma on hyvää vauhtia valmistumassa. Tanssi- ja musiikkipitoista ohjelmaa on torin lavalla tarjolla aamukymmenestä pitkälle alkuiltaan.
– Ainakin torvisoittoa ja lastenmusiikkiorkesteri Orffitia on tiedossa, Rauva lupaa. Kirjakortteli houkuttelee monipuolisella kulttuuritarjonnalla, Sylväällä on katusählyturnaus nuorille ja Vareliuksen koululla liikuntarieha lapsiperheille. Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan maaliskuun puolivälin jälkeen.

Lisätietoja: Sastamalan kaupungin yritysasiantuntija Mikko Rauva, puh. 050 514 4303 , sähköposti: mikko.rauva@sastamala.fi