Takaisin ajankohtaisiin
2.5.2022 | Uutiset

Sastamalan kaupungin kotisivut (www.sastamala.fi) uudistuvat. Siirtyminen vanhoista kotisivuista uusiin tapahtuu tämän viikon keskiviikkona 4.5. noin kello 13. Siirtymän ei pitäisi aiheuttaa käyttökatkoksia, mutta on hyvä tiedostaa tuo ajankohta, jos kotisivut eivät keskiviikkona iltapäivällä lataudu normaalisti.

Sastamalan kaupungin kotisivu-uudistusta on työstetty toukokuusta 2021 lähtien. Sivusto siirtyy uudistuksen myötä WordPress-alustalle ja sen teknisestä toteutuksesta on vastannut kilpailutuksen kautta valikoitunut Valu Digital. Kaupungin puolelta projektia on vetänyt viestintäpäällikkö, yhteistyössä eri toimialoilta kootun työryhmän kanssa.

Uuden sivuston teknisen ja sisällöllisen suunnittelun ja toteutuksen yhtenä määrittelevänä tekijänä on ollut sivuston saavutettavuus. Uusi sivusto vastaa digipalvelulaissa kuntasivustoilta vaadittua WCAG-standardin AA-tasoa.

Sivustoa on maalis-huhtikuussa testattu erilaisten käyttäjäryhmien toimesta. Testaajina on ollut sastamalalaisista koostuva työikäisten, ikäihmisten sekä nuorten ryhmä. Lisäksi sivuston on testannut ruudunlukulaitetta käyttävä näkövammainen henkilö. Valu Digital on vastannut sivuston teknisen saavutettavuuden, mutta sivustolle tullaan tekemään syksyn aikana myös ulkopuolisen tahon toimittava saavutettavuusarviointi.

Projektista prosessiksi

Kotisivujen uudistaminen vanhalta alustalta uuteen on projekti, jonka päätepisteenä voidaan pitää uuden sivuston julkaisemista. – Työ sivuston parissa ei kuitenkaan lopu vaan se muuttuu jatkuvaksi tekemiseksi.  Sivustolla on julkaisuvaiheessa vielä varmasti lastentauteja, joita parannetaan omien havaintojen ja asiakkailta saatujen palautteiden pohjalta. Sivustoa myös kehitetään tästä eteen, kertoo kaupungin viestintäpäällikkö Johanna Kurkikangas.

Kehittämisen puolella vuoden 2022 tavoitteena on muun muassa sähköisten palveluiden kehittäminen muun muassa lomakkeistoa uudistamalla ja yhdenmukaistamalla. Toinen vuodelle 2022 asetettu tavoite on chat-palvelun käyttöönotto.

_________

Lisätietoa: viestintäpäällikkö Johanna Kurkikangas, 050 366 2902, johanna.kurkikangas@sastamala.fi (3.5. klo 10 ->)

Palautetta voi jättää joko suoraan viestintään: johanna.kurkikangas@sastamala.fi tai palautelomakkeen kautta.