Takaisin ajankohtaisiin
6.3.2024 | Uutiset

Sastamalan varhaiskasvatus ja esiopetus sai yhteensä 305 vastausta asiakaskyselyyn, johon huoltajilla oli mahdollisuus vastata 5.-18.2.2024 välisenä aikana. Kyselyyn vastasi niin esiopetuksessa, kunnallisessa varhaiskasvatuksessa kuin yksityisissä palvelusetelipäiväkodeissa olevien lasten huoltajat. Uudistuneessa asiakaskyselyssä lasten huoltajat antoivat näkemyksensä muun muassa huoltajan ja lapsen kohtaamiseen, ilmapiiriin, varhaiskasvatus- ja esiopetuspaikan puitteisiin ja toimintaan sekä viestintään ja osallisuuden mahdollisuuksiin. Kyselyn perusteella varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen henkilöstö sai huoltajilta huippupalautteet.

Yksiköiden henkilöstölle runsaasti kiitosta

Kyselyyn vastanneista valtaosa oli erittäin tyytyväisiä yksiköiden kasvatusilmapiiriin, huoltajien ja lasten kohtaamiseen sekä varhaiskasvatuksen puitteisiin ja toimintaan. Peräti 96 % vastaajista oli täysin samaa tai osittain samaa mieltä siitä, että heidän lapsensa viihtyy varhaiskasvatuksessa ja ilmapiiri on myönteinen. Huoltajien ja lasten kohtaamiseen tyytyväisiä olivat 97,5 % vastaajista ja varhaiskasvatuksen puitteisiin ja toimintaan 94,6 % prosenttia vastaajista.

– Erityisesti mieltä lämmittää henkilöstölle annetut suorat kiitokset, joita avoimiin vastauksiin tuli poikkeuksellisen suuri määrä, toteaa hankekoordinaattori Heini Pääkkönen.

– Uskon, että tällä valtavan positiivisella palautteella huoltajat haluavat tuoda esiin oman kiitoksensa varhaiskasvatuksen henkilöstölle hienosti tehdystä päivittäisestä työstä heidän lastensa kanssa, jatkaa varhaiskasvatusjohtaja Jarmo Korhonen.

– Varhaiskasvatus on saanut viime vuosina paljon näkyvyyttä, mutta valitettavan usein viestiminen on ollut mollivoittoista. Tämän kyselyn tulos antaa henkilöstölle positiivisen ja suoran viestin siitä, että he tekevät arjessa oikeita asioita hyvällä ammattitaidolla ja osaamisella, Korhonen jatkaa.

eVaka tuo puhtia viestintään ja huoltajien osallistamiseen

Asiakaskyselyn perusteella huoltajat olivat tyytyväisiä myös viestinnän (89 %) ja osallisuuden toteutumiseen (86,3 %). Sastamalan varhaiskasvatuksessa otetaan lähitulevaisuudessa käyttöön uusi toiminnanohjausjärjestelmä eVaka, jonka avulla otetaan kehitysaskelia huoltajien kanssa käytävään viestintään ja heidän osallistamiseen.

– eVaka-ympäristön rakentaminen on lähtenyt käyntiin ja tulemme tiedottamaan asiakkaitamme tarkemmin ajankohdasta, jolloin eVaka otetaan käyttöön. Käytännössä tulemme siirtämään toiminnassamme muun muassa viestinnän, haku- ja päätösprosessit sekä hoitoaikojen ilmoittamisen ja niiden seuraamisen eVaka-järjestelmään. Saamme käyttöömme järjestelmän, joka tulee olemaan helppo työkalu huoltajien ja henkilökunnan välillä, Korhonen sanoo.

Lisätietoja: 

Varhaiskasvatusjohtaja Jarmo Korhonen, sähköposti: jarmo.korhonen@sastamala.fi, puh. 040 482 1420                                                                                       

Hankekoordinaattori Heini Pääkkönen, sähköposti: heini.paakkonen@sastamala.fi, puh. 040 195 4716