Takaisin ajankohtaisiin
17.1.2024 | Työvoimapalvelut
Työllisyyspalvelupäällikkö Tiina Leppäniemi ja kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg kick-off-tilaisuudessa 17.1.2024.

Läntisen Pirkanmaan työllisyysalueen valmistelusta vastaavat ryhmät on nimetty ja kaikki asiantuntijat kokoontuivat tiistaina 16.1.2024 ensimmäiseen yhteiseen tapaamiseen Sastamalassa. Työllisyysalueen valmistelussa on nyt siirrytty 2. vaiheeseen eli palvelurakenteen tarkempaan suunnitteluun.

Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg totesi kokouksen avauspuheenvuorossa, että TE2024-uudistuksessa on kyse paljon laajemmasta uudistuksesta kuin TE-palvelujen siirrosta valtiolta kunnille:
– TE-uudistuksen myötä meillä on mahdollisuus edistää työllisyyttä, työvoiman saatavuutta ja samalla yritysten kasvua ja kehittymistä – sanalla sanoen elinvoimaa. 

Malmbergin muistutti myös, että uudistuksessa onnistuminen on tärkeää myös siitä syystä, että työttömyyden pitkittymisestä aiheutuu yksittäiselle työttömäksi jääneelle henkilölle sekä kunnille merkittäviä taloudellisia seurauksia. Kunnan kannattaa panostaa työllistymistä tukeviin palveluihin heti työttömyyden alussa.

Sastamalan kaupungin työllisyyspalvelupäällikkö Tiina Leppäniemi korosti paikallisen ekosysteemin merkitystä:

− Työvoimapalvelut tulevat tekemään tiivistä yhteistyötä mm. kuntien elinkeinotoimijoiden ja alueen koulutuksenjärjestäjien kanssa. Te-palvelut ovat uudistuksen jälkeen osa kunnan palveluja, mikä varmasti helpottaa ja sujuvoittaa yhteistyötä ja tiedonkulkua.

Järjestäytymistilaisuudessa käytti puheenvuoron myös Kihniön kunnanjohtaja Petri Liukku, joka totesi valmisteluiden etenevän aikataulussa ja oikeaan suuntaan. Hän muistutti myös, että uudistuksessa ei saa mennä vanhoilla askelmerkeillä:
− Uudistuksessa on mentävä elinkeinoelämä edellä, niin työllisyys seuraa. Jos mennään vanhoilla askelmerkeillä, loppuvat nopeasti sekä rahat että työntekijät, Liukku sanoi.

Läntisen Pirkanmaan työllisyysalueeseen kuuluvat Sastamala, Punkalaidun, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Parkano ja Kihniö. Sastamala toimii järjestämisvastuullisena kuntana työllisyysalueella ja sen lisäksi vastaa keskitettyjen palvelujen hoitamisesta koko työllisyysalueella.

Lisätiedot:

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg, puh. 040 641 6735, jarkko.malmberg@sastamala.fi

Työllisyyspalvelupäällikkö Tiina Leppäniemi, puh. 040 6683 961, tiina.leppaniemi@sastamala.fi