Sastamalan katujen, teiden ja kevytliikenneväylien kunnossapito, yhteystiedot - Sastamalan kaupunki
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Päivystykset ja vikailmoitukset

Asukasinfo

Katujen kunnossapito

Sastamalassa on kaupungin hoidossa olevia katuja ja kaavateitä yli 180 kilometriä sekä kävely- ja pyöräteitä reilu 100 kilometriä. Vesistön etelä- ja pohjoispuolisen Vammalan alueen katujen talvihoito tehdään kaupungin omana työnä. Keikyän, Kiikan, Kiikoisten, Suodenniemen, Mouhijärven, Karkun, Roismalan sekä keskustan erityisalueen aurauksesta ja liukkaudentorjunnasta vastaavat urakoitsijat. Kaupungin työntekijät ja urakoitsijat lähtevät liikenteeseen päivystäjän tai kunnossapitomestarin päätöksellä.

ELY-keskus hoitaa valtion tiet. Yksityisteiden hoitovastuu on taas yksityistiekunnilla.

 

Hoitoluokitukset

Väylät on jaettu niiden merkittävyyden mukaan kolmeen hoitoluokkaan. Ensimmäiseen hoitoluokkaan kuuluvat pääväylät sekä kävely- ja pyörätiet, toiseen luokkaan kokoojakadut ja kolmanteen tonttikadut. Väylät hoidetaan hoitoluokkien mukaisesti kiireellisyysjärjestyksessä.

Kaikkialla ei voida olla samaan aikaan, vaan töitä priorisoidaan. Suuren henkilökunnan ja kaluston pitäminen reservissä ei olisi taloudellisesti järkevää.

 

Kiinteistöjen vastuu

Tontin omistajilla on lakiin kirjattu kunnossapitovastuu, johon kuuluu muun muassa tontin kohdalla olevan jalkakäytävän puhtaanapito ja liukkaudentorjunta (Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta) Myös aurauksesta syntyvien lumikasojen ja –vallien poisto niin jalkakäytäviltä kuin niiden viereltäkin on tontin omistajan vastuulla. Poistetulle lumelle tulee löytää paikka tontilta. Sitä ei saa aurata jalkakäytävälle tai kadulle. Jos paikkaa ei löydy, tulee lumi viedä lumenkaatopaikalle Vanerikadulle. Kaupunki ei ota tasapuolisuuden nimissä edes maksua vastaan hoitoonsa yksityisten talvikunnossapitoa.

Tontin omistaja vastaa myös tontille johtavan kulkutien kunnossapidosta.

Kaupungille kuuluu katujen ja kevyen liikenteen väylien hoito.

 

Yhteystiedot ja päivystys

Katujen kunnossapidosta vastaa kunnossapitomestari Heikki Järvensivu, p. 050 61115.

Talvikunnossapidon päivystysnumero työajan ulkopuolella 1.11 - 31.3. ark. klo 15.30 – 07 ja la-su 24 h. on numerossa 040 660 2321.

 

Katujen kunnossapitoluokitukset:

Häijään taajama

Karkun taajama

Keikyän taajama

Kiikan taajama

Suodenniemen taajama

Uotsolan taajama

Keskusta

Kiikoinen taajama

Raja-arvot