Sastamala on laaja noin 24 000 asukkaan maaseutukaupunki. Kaupunki muodostuu Sastamalan ydinkeskustasta Vammalasta ja entisistä Keikyän, Kiikan, Kiikoisten, Karkun, Mouhijärven ja Suodenniemen kuntakeskuksista. Kaupungin sijainti Tampereen, Turun ja Porin muodostamassa kolmiossa hyvien liikenneyhteyksien varrella valtateiden 11 ja 12 sekä Pori-Tampere rautatien halkomana lähellä kasvukeskuksia luo erinomaiset puitteet alueen kehittämiselle.

Sastamalan elinkeinorakenne on monipuolinen. Kaupungissa on hyvät kaupalliset ja julkiset palvelut. Myös luonto on lähellä. Kokemäenjoki Rautaveden kansallismaisemineen elävöittää kaupunkikeskustaa ja laaja maaseutu metsineen ja peltoineen luo toimeentuloa ja harrastusmahdollisuuksia.

Sastamala on monella tapaa vireä kaupunki. Urheilussa menestystä viime vuosina on saavuttanut erityisesti VaLePan lentopallojoukkue. Ellivuoren ja Karkun maisemat keräävät puolestaan laskettelusta ja golfaamisesta kiinnostuneita harrastustensa pariin. Sastamala on myös kirkkojen kaupunki ja niistä tunnetuin on Tyrvään Pyhän Olavin kirkko Rautaveden kansallismaisemassa. Kaupunki tunnetaan myös Suomen kirjapääkaupunkina ja Vanhan kirjallisuuden päiviä on järjestetty jo vuodesta 1985 alkaen.

Tällä hetkellä Sastamalassa tehdään yhdessä töitä koko laajan kaupungin elinvoimaisuuden ja vetovoimaisuuden kehittämiseksi. 

Sastamalassa on tilaa myös Sinulle ja yrityksellesi. Tervetuloa joukkoon!

Jarkko Malmberg
kaupunginjohtaja