Takaisin ajankohtaisiin
17.8.2023 | Elinkeinopalvelut

Työvoimapalvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnille vuoden 2025 alussa. Pirkanmaalla on ollut käynnissä koko maakunnan kattava yhteinen 23 kunnan työllisyysalueen valmistelu, josta nyt läntisen Pirkanmaan kuusi kuntaa, Sastamala, Punkalaidun, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Parkano ja Kihniö ovat esityksen mukaan irtautumassa. Kunnat käsittelevät asiaa kunnanhallitusten kokouksissaan 21.8.2023.

Yhteisen Pirkanmaan työllisyysalueen sijaan kuusi kuntaa muodostavat oman yhteistoiminta-alueen eli Läntisen Pirkanmaan työllisyysalueen. Vastuukunta on Sastamalan kaupunki, joka toimii lain edellyttämänä työvoimaviranomaisena.

– Läntisen Pirkanmaan oma työllisyysalue mahdollistaa paremmin oman alueen ja paikallisten työllisyys-, elinkeino- ja koulutuspalvelujen muodostaman ekosysteemin hyödyntämisen, lähipalvelujen tuottamisen ja demokraattisen päätöksenteon, toteaa Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg.

Läntisen Pirkanmaan työllisyysalueen kunnat ovat linjanneet, että palvelujen järjestämisessä otetaan huomioon kuntien toiminta, työllisyysalueen väestörakenne, asiakkaiden palvelun tarve sekä muut palvelujen antamista koskevat olosuhteet.

Muodostettavalle työllisyysalueelle perustetaan jokaiseen kuntaan tai vastuualueelle vähintään yksi toimi-/palvelupiste valtiolta siirtyvien tehtävien hoitamiseksi. Kaksi tai useampi kunta voi muodostaa työllisyysalueen sisälle vastuualueen sopimalla erillisellä sopimuksella keskenään työvoimapalvelujen tuottamisesta

Työvoimapalvelut tuotetaan pääsääntöisesti lähipalveluina työllisyysalueeseen kuuluvan kunnan tai vastuualueen toimesta tarkoituksenmukaisessa laajuudessa. Lähipalveluja tuottava henkilöstö on sopijakuntien palveluksessa. Ne palvelut, joita ei tuoteta lähipalveluina, tuotetaan keskitettyinä palveluina vastuukunnan toimesta.

Lisätietoja:

Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg, sähköposti: jarkko.malmberg@sastamala.fi, puh. 040 641 6735

Sastamalan työllisyyspalvelupäällikkö Tiina Leppäniemi, sähköposti: tiina.leppaniemi@sastamala.fi, puh. 040 668 3961