Takaisin ajankohtaisiin
22.3.2024 | Kulttuuripalvelut
Kankeet-kaupunkitapahtuma järjestetään lauantaina 6.4.2024 Sastamalan keskustan alueella. Mukaan Kankeisiin on ilmoittautunut nelisenkymmentä eri alan toimijaa yrityksistä ja ravintoloista kulttuuri- ja järjestötoimijoihin. Runsaan ja monipuolisen ohjelman toivotaan houkuttelevan keskustaan eri-ikäisiä kävijöitä viihtymään ja nauttimaan runsaasta tarjonnasta.

Kankeiden tavoitteena on elävöittää kaupunkikeskustaa ja saada ihmisiä tutustumaan kaupungin runsaaseen palvelutarjontaan. Mukaan onkin lähtenyt jo ensimmäisellä kerralla runsaasti yrityksiä.
– Ja vieläkin ehtii mukaan ihan vain ilmoittautumalla minulle, sanoo Sastamalan kaupungin yritysasiantuntija Mikko Rauva. – Kaikkien yritysten kannattaa olla mukana. Väkeä on liikkeellä, joten kannattaa pitää ovet auki ja tehdä hyviä markkinatarjouksia tai muilla keinoin houkutella väkeä sisään.

Kankeiden toriohjelmassa on tarjolla tanssi- ja musiikkipitoista ohjelmaa aamukymmenestä pitkälle iltapäivään. Ohjelman lomaan on myös sijoitettu taukoja, joten Kankee-kävijät ehtivät hyvin käydä tutustumassa keskustan palvelutarjontaan.

Torin ohjelma päräytetään käyntiin reippaalla torvimusiikilla klo 10. Ehdottomina vetonauloina torilla ovat lastenorkesteri Orffit, joka esiintyy klo 14 sekä Jukka Poika, joka esiintyy klo 16. Monet odottavat varmasti myös Vuoden Kankeen valintaa, joka alkaa klo 13.30. Toriohjelman jouhevana juontajana toimii Tapio Riutta. Torilla on myös ruokamyyntiä, torikauppiaita ja järjestötoimijoita esittäytymässä.

Sylväällä on tarjolla muun muassa katusählyturnausta nuorille, rallicrossautoja sekä leikkimielinen kiekkolinkopeli, jossa hyvät palkinnot. Ilves- ja Tappara-fanituotteita voi ostaa pop-up-myyntipisteistä. Vareliuksen koululla järjestetään lapsiperheiden liikuntarieha, jossa pääsee testaamaan erilaisia liikunnallisia aktiviteetteja. Vareliuksessa on myös runsaasti liikuntajärjestöjä esittelemässä toimintaansa.

Kirjakortteli tarjoaa paljon ohjelmaa kirjarap-työpajasta elokuvanäytökseen, lukukoiran vierailuun ja koiravaljakkoajeluihin. Myös museot ovat auki maksa mitä haluat -periaatteella.

Sastamalan kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Maarit Rapp toivoo, että kävijät löytäisivät Kankeet jo heti ensimmäisestä tapahtumakerrasta lähtien: −Tapahtumaa on suunniteltu innolla yrittäjien, järjestötoimijoiden ja kaupungin edustajien kesken. Varmasti jokainen löytää kiinnostavaa sisältöä sekä ohjelmatarjonnasta että liikkeiden tarjonnasta.

Kannattaakin ottaa seurantaan tapahtuman vastaperustettu Facebook-sivu https://www.facebook.com/sastamalankankeet ja ensi viikon alusta myös verkkosivu www.kankeet.fi, joista löytyy tuorein tieto, Rapp kertoo.

– Panostamme tietenkin myös näkyvyyteen eri medioissa, joten tuttuja paikallislehtiä ja digikanavia kannattaa seurata. Ensi viikolla valmistuvat myös tapahtumajulisteet ja käsiohjelmat eli Kankeet tulee tutuksi sitäkin kautta.

OHJELMA VAMMALAN  TORILLA KLO 10–17

Torilavan ohjelman juontaa Tapio Riutta

10.00               Kiikan torvisoittokunta

10.15               Karnevaali-sambaryhmä

11.00               Reggaeton-tanssiryhmä

11.15                Kankeita uutisia 130 vuoden ajalta

12.00               Latinoshow-tanssiryhmä

12.15               The Kilkelly’s – irkkumusiikkia

13.00               Kangoo Club

13.30               Vuoden Kankeen valinta

14.00               Lastenmusiikkiorkesteri Orffit

15.00               Tanssistudio Minna Koski

16.00               Jukka Poika

Muutokset mahdollisia, tanssiryhmän esitykset Torikeskuksessa.