Toivon leijat -tempaus haastaa luomaan maailmaan toivoa – leijoja lennätetään Ystävyydenpuistossa tiistaina 24.5.
Sota Ukrainassa koettelee turvallisuuden tunnettamme ja toivoa hyvästä tulevaisuudesta. Toivon leijat on työkalu, jonka avulla hankalia ja pelottavia asioita voidaan käsitellä konkreettisen tekemisen kautta. Haasteeseen voi tarttua yksin tai ryhmässä.
Yksinkertaistettuna idea on tämä:
- Rakentakaa (pien)ryhmissä rekileijat.
- Jokainen saa kirjoittaa leijaan oman viestin (toive, rukous, iskulause).
- Osallistukaa Sastamalan kaupungin järjestämään leijanlennätyshetkeen tiistaina 24.5.2022. Tilaisuuksia on kaksi: klo 10 ja klo 18. Paikkana Ystävyydenpuisto. Tai järjestäkää oma leijanlennätyshetki.
- Kuvatkaa leijoja ja niiden viestejä.
- Jakakaa kuvat hashtageillä #ToivonLeijat ja #KitesForHope, tägätkää Toivon leijat -Facebook-sivu julkaisuunne.
Ajatus syntyi laulusta Tuulien teitä
Toivon leijat -idean takana on Sastamalan kaupunginkirjaston erikoiskirjastonhoitaja Petra Mäkelä.
Ajatus Toivon leijoista syntyi jo vuosia sitten, kun kuulin ensimmäistä kertaa Jukka Salmisen ja Pirkko Arolan Tuulien teitä -laulun. Näin heti mielessäni, miten kokonainen joukko ihmisiä lennättää leijoja meren rannalla. Ja leijojen pyrstöt ovat rukouksia, pyyntöjä, toiveita, että maailmaan saataisiin rauha ja että voisimme jokainen olla rakkaidemme kanssa turvassa, Petra kertoo.
Koronan sulkiessa yhteiskunnan keväällä 2020 ajatus alkoi nousta yhä useammin Petran mieleen. Ideasta konkretian tasolle siirtyminen tapahtui Ukrainan sodan myötä: – Nyt kun Ukrainan kriisi horjuttaa turvallisuuden kokemustamme entisestään, tuntuu että Toivon leijojen on noustava taivaalle.
Petra kertoo ajatelleensa Toivon leijoja ideoidessaan kaikkia lasten ja nuorten kanssa tekemisissä olevia, jotka tarvitsevat kipeästi työkaluja toivon ylläpitämiseen.
– Nyt kaipaamme näitä työkaluja erityisesti, jotta jaksamme valaa uskoa rauhan mahdollisuuteen. Mutta toivon työkaluille on käyttöä muissakin yhteyksissä, Petra sanoo.
Tapahtuman kotisivulta ja Facebooksivulta löytyy tarkempaa tietoa, pedagogista ohjeistusta ja rekileijan ohjeet.
_________________________________________________________________
Lisätiedot: erikoiskirjastonhoitaja Petra Mäkelä, 040 138 2039, petra.makela@sastamala.fi