Takaisin ajankohtaisiin
27.6.2023 | Kirjasto
Karkun kirjasto ja kylätila Otava

Karkun lähikirjaston yhteyteen avattiin lauantaina 10.6.2023 Karkun kyläyhdistyksen kylätila Otava. Tila on remontoitu kuluneen kevään aikana kyläläisten talkootyönä. Tarvittaviin hankintoihin ja materiaaleihin yhdistys sai Joutsenten reitti ry:n Leader-hanketukea. Myös paikalliset yritykset tukivat hanketta joko rahallisesti tai tarvikelahjoituksina.  Kirjastotilan puolikkaasta kuoriutui kevään aikana viihtyisä kyläläisten olohuone ja kohtaamispaikka. Tilan pinnat uusittiin vanhan talon henkeen sopiviksi. Pintojen lisäksi uusittiin myös sähköt, seinille asennettiin ripustuskiskot ja kattoon kohdevalot kyläläisten näyttelyitä varten. 

Kirjaston neliöt pienenivät noin puolella sen väistyessä kylätilan tieltä. Erityisesti hyvin vähälle käytölle jäänyttä aikuisten tietokirjallisuutta poistettiin ja kellutettiin muihin yksiköihin. Kirjaston kokoelmat pidetään jatkossakin tuoreina ja houkuttelevina erilaisilla aineistonostoilla ja kelluttamalla tuoretta aineistoa kirjastoon.  

Karkun lähikirjasto on aikaisemmin ollut auki kahtena päivänä viikossa. Syyskuun alusta lähtien kirjaston työntekijä on paikalla vain kerran viikossa tiistaisin klo 12-18, muusta aukiolosta huolehtii kyläyhdistys.  Vaikka kirjasto ei ole täysimittainen omatoimikirjasto – ovella ei ole kirjautumisyksikköä – kirjastopalvelut ovat käytössä aina kylätilan ollessa auki.  Omatoimista asiointia varten kirjastoon on hankittu lainaus- ja palautusautomaatti. Kesällä kylätila on auki satunnaisemmin, syksyllä toiminta säännöllistynee.

Lisää tietoa Kylätila Otavasta ja sen aukioloajoista: Kylätila Otava – Karkku 

Vapaasti luettava uutinen lauantain 10.6. juhlahumusta Kylätila Otavan avajaisia vietettiin iloisissa tunnelmissa – Alueviesti Karkun kirjastossa henkilökunta on paikalla 31.8. saakka ti ja to klo 12-18, heinäkuussa vain ti 12-18.