Takaisin ajankohtaisiin
10.1.2024 | Kirjasto

Sastamalan pääkirjaston poikkitaiteellisten tapahtumien sarja jatkuu keväällä 2024. Luvassa on monipuolinen kimara sanataidetta ja musiikkia stand-up komiikasta avant-garde musiikki-iloitteluun. Kevätkauden kuukausittain toistuvat tapahtumat ovat:

Tammikuu
Tarinankertojien klubi 24.1. klo 17. Onko sinulla mielenkiintoinen tarina kerrottavaksi? Tule kuulemaan ja nousemaan lavalle itsekin kertomaan viiden minuutin tarinasi kun tarinankertojien klubi kokoontuu Lavaleidien Irmeli Knuuttin ja Nina Virolaisen johdolla.

Helmikuu
Aavakaiku 20.2. klo 18. Aavakaiku on improvisoitua äänitaidetta elektronisilla ja akustisilla soittimilla luova duo. Mari Martikainen (saksofonit, efektit) ja Turkka Vuorinen (syntetisaattorit, elektroniikka) yhdistelevät ilmaisullisia, yllätyksellisiä ja tunnelmallisia elementtejä, leikitellen erilaisilla äänillä ja sävelillä. Esitykset ovat kokemuksellisia ja ainutlaatuisia, sillä äänimatkat luodaan hetkessä, eikä niiden suuntaa ole ennalta määrätty. 

Maaliskuu
Simo Nieminen ja Sandy Ahjo 19.3. klo 18. Korallipalatsi: soiva seikkailu sanoin ja sävelin. Tarina ja lausunta tulee pohjautumaan Simo Niemisen tekstiin ja Sandy Ahjo improvisoi huilua, pianoa, laulua ja loopperia yhdistellen.

Huhtikuu
PAHAUNi unplugged! Sastamalan ykkösbändi akustisena.

Toukokuu
Stand-up komiikkaa 15.5. klo 18. Teemu Kallion ja Alisa Vasan voimin. Teemu on työtä pelkäämätön, käsistään kätevä ja kovaa vauhtia Sastamalaloituva entinen Hämeenkyröläinen, joka ihmettelee maailmaa perämetsäläisellä tarmokkuudella pilke silmäkulmassa. Alisa taas teurastajan tytär Vammalasta ja absurdin mestari, jonka käsistä ei känsät katoa edes huulipunalla. Muuttuva maailma, menneen elämän kaiut ja totaalinen puskajussius piilottelevat mouhijärveläisyyden ja mustalaisveren seassa missä ei pelätä kipeitäkään aiheita.