Täältä löydät musiikkiopiston ajankohtaisia tapahtumia ja tietoja.

Tapahtumia

 • Työpajaviikko 19.2.-23.2.

  Musiikkiopisto järjestää 50-vuotisjuhlallisuuksiensa kunniaksi kaikille mahdollisuuden osallistua työpajaviikolle 19.2.-23.2! Muille kuin musiikkiopiston oppilaille ilmoittautuminen avautuu 1.2. alkaen. Ilmoittautuminen tapahtuu suoraan vetäjälle. Tiedot ja kuvaukset pajoista löydät esitteestämme https://docs.google.com/presentation/d/1jytU8zEEL8JtJdGNwYgQfYCz1W69i-TPdXoF2HQxx_g/edit?pli=1#slide=id.p. Erilaisia toteutuksia on lähes kaksikymmentä, ja voit osallistua niin moneen kuin haluat, ehdit ja tilaa riittää! Isoon osaan pajoista on hyvä omata jotakin musiikillista tietämystä, mutta kaikkiin voi osallistua kuunteluoppilaanakin. Tervetuloa mukaan.
 • Musiikin tiekartta Sastamalassa 2030

  Elokuun alussa käynnistynyt projekti luo toimenpideohjelman, jolla päädytään entistä vireämpään musiikkielämään Sastamalassa, ja musiikin hyvinvointivaikutukset saadaan osaksi jokaisen asukkaan elämää. Tyrväänkylän koulun 5. ja 6.-luokkalaiset aloittavat nyt tammikuussa projektin tiimoilta musiikkituntien aikana tapahtuvan vaskipuhallinkokeilun, ja samanlainen on luvassa Sylvään koululle toisen jakson aikana. Ajatuksena on tarjota mahdollisimman hauska ja helppo tapa aloittaa harrastus.
 • Kouluvierailuja maaliskuun aikana

  Koulujen kulttuuriviikkojen yhteydessä saimme kutsuja tulla kouluille esittelemään ja kokeiluttamaan soittimia myös musiikintuntien aikana, ja tartumme mielellämme tilaisuuteen! Viime vuonna kulttuurikylvetimme kaikki 1. ja 2. luokka-asteet, ja nämä vierailut tulevat suuntautumaan sitä korkeammille luokille. Liikkeellä olemme lähes kaikissa kouluissa lähes kaikkien soittimien voimin!
 • Sastamala laulaa!-tapahtuma 5.4.-7.4.

  Kolmipäiväinen laulufestivaali kokoaa yhteen kylän kaikki laulajat. Osallistujia on musiikkiopistosta, kansalaisopistosta, seurakunnalta, laulukoulu Prestosta sekä vapaista harrastatajista. Viikonlopun aikana luvassa on viisi konserttia, perjantaina Suodenniemellä ja Mouhijärvellä, lauantaina keskustassa ja sunnuntaina seurakunnan kohteissa. Tarkka konserttiaikataulu julkaistaan myöhemmin.
 • 50-vuotisjuhlakonsertti

  Komeita pyöreitä juhlimme lukion salissa lauantaina 27.4. klo 13.00 alkaen, tervetuloa iloitsemaan kanssamme kuluneesta taipaleesta! Tapahtumassa luvassa puhetta, kahvitusta, ja tietenkin musiikkia. Lavan valtaa myös kaikista musiikkiopiston soittimista koottu jättiorkesteri, jolle tilaamme sille varta vasten sävelletyn teoksen. Tapahtuman arvioitu kesto on noin 1,5 tuntia.


Syyskauden konserttikalenteri

 • Keskiviikkona 31.1. klo 18.00, KeMut Funkkistalossa (lyömäsoittimet, kitarat & harmonikka)
 • Tiistaina 6.2. klo 18.30, Sylvään auditorio (viulut & sellot)
 • Keskiviikkona 21.2. klo 18.00, KeMut Funkkistalossa (laulajat & bändit)
 • Keskiviikkona 20.3. klo 18.30, Sylvään auditorio (huilut & kanteleet)
 • Keskiviikkona 27.3. klo 18.00, KeMut Funkkistalossa (orkesterit, soitinryhmät & kamarimusiikki)
 • Tiistaina 16.4. klo 18.30, Sylvään auditorio (vasket, oboe & harmonikka)
 • Keskiviikkona 24.4. klo 18.00, KeMut Funkkistalossa (muskarit, muhat & sävellys)
 • Lauantaina 27.4. klo 13.00, 50-vuotisjuhlakonsertti lukion salissa
 • Maanantaina 27.5. klo 17.00, lukuvuoden päätöskonsertti lukion salissa

Kevätlukukausi

ma 8.1. Kevätlukukauden opetus alkaa
ti 30.1. Opettajien suunnittelu- ja koulutuspäivä
19.2.-23.2. Työpajaviikko, ei normaalia opetusta
26.2.-1.3. Talviloma
29.3.-1.4. Pääsiäisloma
5.4.-6.4. Sastamala laulaa!-tapahtuma
15.4. Radion Sinfoniaorkesterin vierailu Vexve-areenalla klo 19.00
ke 17.4. Opettajien suunnittelu- ja koulutuspäivä (50-v. konsertin harjoitukset)
Ke 1.5. Vappu
To 9.5. Helatorstai
24.5. Kevätlukukauden viimeinen opetuspäivä


Muuta ajankohtaista

 • Musiikkiopistossa on jatkuva haku kaikkiin opintoihin. Tule mukaan ilmoittautumalla osoitteessa https://sastamala.eepos.fi kohdasta Hakeudu oppilaaksi. Tervetuloa iloiseen joukkoomme!

Facebook

Instagram

YouTube