Takaisin ajankohtaisiin
19.4.2024 | Elinkeinopalvelut
Yrittäjyyskasvatusfoorumi on päättänyt valita vuosittain vuoden yrittäjyyskasvatusteon. Tunnustuspalkinto voidaan myöntää henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai tapahtumalle, joka toiminnallaan edistää lasten ja nuorten yrittäjyyskasvatusta ja yrittäjämäistä toimintatapaa.

Vuoden 2024 yrittäjyyskasvatusteko julkistetaan Y-viikolla syyskuun alussa. Ehdotuksia tunnustuspalkinnon saajaksi voi ehdottaa Sastamalan kaupungin verkkosivuilla olevalla lomakkeella 15.5.2024 saakka. Palkinnon myöntää elinkeinoelämän ja oppilaitosten välistä yhteistyötä koordinoiva Yrittäjyyskasvatusfoorumi, jonka tavoitteena on tuoda esiin yrittäjyyttä jokaisella oppilaitosasteella perusopetuksen alakoulusta aina toiselle asteelle lukioon ja ammatilliseen koulutukseen saakka.

Yrittäjyyskasvatusfoorumissa on elinkeinoelämän, yrittäjäjärjestöjen ja oppilaitosten edustajia ja sen työtä koordinoi Sastamalan kaupunki. Foorumi järjestää muun muassa vuosittaiset kesätyötorit Saskyssa ja Vammalan lukiolla, koordinoi yrittäjä- ja yritysvieraita eri oppilaitoksille sekä järjestää Y-viikon ohjelmaa kouluille syyskuussa.

Sastamalan kaupungin yritysasiantuntija Mikko Rauva kertoo, että uuden palkinnon kriteerejä ei tarkoituksella haluta rajata kovin tiukasti: −Tärkeintä on yrittäjyyskasvatusasian eteenpäin vieminen lapsille ja nuorille, Rauva korostaa.

Varaslähtö tunnuspalkintoon otettiin jo loppuvuodesta 2023, kun Stormin koululle ja erityisesti koulun johtaja Leena Iso-Ketola-Ryypälle myönnettiin tunnustus Stormin koulun ansiokkaasta yrittäjyystaitojen opetuksesta ja erityisesti vuosittain järjestetystä kaupunkileikkipäivästä, joka antaa perusopetuksen alakoulun oppilaille kokonaiskuvan yhteiskunnan toiminnasta eri osa-alueilla.

−Yrittäjyyskasvatus on mielenkiintoinen osa opetussuunnitelmaa ja se näkyy Stormin koululla monella tapaa. Yksi näkyvimmistä on perinteeksi muodostunut teemaviikko kaupunkileikkipäivät, joka huipentuu avoimien ovien kaupunkileikeiksi. Silloin jokainen oppilas saa kokeilla yrittäjyyttä monipuolisesti, kertoo Iso-Ketola-Ryyppä.

Iso-Ketola-Ryyppä haluaa kutsua myös Sastamalan muut lasten ja nuorten parissa toimijat tekemään yrittäjyyskasvatustekoja: − Me saimme Stormin koululla tunnustuksen joulukuussa 2023 – olisiko sinun organisaatiosi seuraava palkittava, hän haastaa.

Lisätietoja:

Yritysasiantuntija Mikko Rauva, Sastamalan kaupunki, puh. 050 5144 303, sähköposti: mikko.rauva@sastamala.fi

Linkki yrittäjyyskasvatusteon ilmoituslomakkeeseen: https://link.webropolsurveys.com/S/FF1B1898D13F5551