Takaisin ajankohtaisiin
2.6.2023 | Elinkeinopalvelut

Yhdeksän sastamalalaista yritystä ja yhdistystä on liittynyt Pirkanmaan ilmastoverkostoon. Ilmastoverkosto on maksuton yhteistyöverkosto, joka tukee jäsentensä ilmastotyötä ja auttaa saavuttamaan asetettuja tavoitteita. Sastamalasta verkostoon on lähtenyt toiminnan alkuvaiheessa mukaan Hyötykeräys, Kievarin Herkku, Kommee Kurki, Mielen Soinnut, Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut, SP Polymeeri, TanssiStudio Minna Koski, Tuori Distilling Company ja VaLePa ry.

– Ilmastoverkostoon voi liittyä hyvin matalalla kynnyksellä – jo yksi ilmastotavoite ja siihen tähtäävät toimenpiteet riittävät. Verkosto tarjoaa myös hyvän alustan verkostoitua yli toimialarajojen, Sastamalan kaupungin elinkeinojohtaja Tanja Aarnikuru sanoo.

Vertaistukea, tietoa ja näkyvyyttä

Ilmastoverkoston jäsenet eli ilmastokumppanit odottavat verkostolta erityisesti tietoa, verkostoitumista, käytännön esimerkkejä ja näkyvyyttä omalle ilmastotyöllensä. Ilmastoverkosto järjestää jäsenilleen webinaareja, työpajoja, ilmastoklinikoita ja yritysvierailuja. Tulevia webinaariteemoja ovat ilmastoviestintä, maatalouden ilmastotyö ja rakentaminen. Lokakuussa ilmastoviestintää syvennetään työpajassa ja helmikuussa on mahdollista laskea oman yrityksen hiilijalanjälki.

Ilmastoverkosto tarjoaa näkyvyyttä jäsenyritysten ilmastotyölle. Jäsenyritykset saavat käyttöönsä ilmastoverkoston tunnuksen. Jokaisesta uudesta ilmastokumppanista tehdään uutinen ilmastoverkoston sivuille ja jäsenten ilmastotoimenpiteitä nostetaan verkoston somekanaviin. 

Yksi tavoite riittää

Ilmastoverkostoon pääsee mukaan asettamalla toiminnalleen yhden tavoitteen, jolla vähennetään organisaation päästöjä tai muutoin edistetään ilmastotyötä. Verkostoon voi liittyä helposti ilmastoverkoston nettisivuilla.

– Hyvä tavoite innostaa tekemään toimenpiteitä, on riittävän konkreettinen ja tuntuu saavutettavalta. Jokainen organisaatio asettaa tavoitteensa omista lähtökohdistaan. Yritykset ovat eri kokoisia, eri aloilta ja eri vaiheessa ilmastotyössään, joten tavoitteetkin ovat erilaisia, toteaa ilmastoverkoston koordinaattori Anu Salminen.

Ilmastoverkoston rakentaminen on osa ympäristöministeriön rahoittamaa Etelä- ja Lounais-Pirkanmaan ilmastoekosysteemi –hanketta, jossa ovat Sastamalan lisäksi mukana Akaa, Punkalaidun, Pälkäne, Urjala ja Valkeakoski. Verkoston toiminta on tarkoitettu toiminnan alkuvaiheessa hankealueelle sijoittuville yrityksille.

Ilmastoverkostosta on tarjolla lisätietoa yrittäjille Sastamalan kaupungin järjestämillä yritysaamukahveilla keskiviikkona 14.6.2023 8:00 – 10:00. Ennakkoilmoittautumiset Sastamalan kaupungin yrityspalveluiden verkkosivuilla.

Lisätiedot:

Tanja Aarnikuru, Sastamalan kaupungin elinkeinojohtaja, tanja.aarnikuru@sastamala.fi / 040 582 3645

Anu Salminen, ilmastoverkoston koordinaattori, anu.salminen@akaa.fi / 040 335 3536