Takaisin ajankohtaisiin
27.3.2024 | Asuminen

Sastamalan kaupunki on päättänyt hankkia kaupunkipyöriä kesäkaudeksi 2024. Kyseessä on pilotti, jonka aikana kerätään käyttäjäkokemuksia ja tietoja mahdollista jatkoa varten. Hankinta tehdään kokonaispakettina operaattorilta.

Pyöräpysäkkejä tulee n. 8 kpl Sastamalan keskustan alueelle, näistä rautatieasema on pääpaikka. Pyöräilykausi alkaa toukokuussa ja kestää vähintään lokakuun loppuun asti. Pyöriä järjestelmässä on vähintään 20 kpl. Kaupunkipyörät pilottiin toimittaa Kaakau Oy, joka ilmoitti markkinavuoropuhelussa voivansa toteuttaa pyörien operoinnin käyttäen apunaan paikallisia toimijoita.


Elinkeinojohtaja Tanja Aarnikuru sanoo, että kaupunkipyörät helpottavat erityisesti rautatieaseman ja keskustan välistä siirtymää:
– Junalla saapuvan matkailijan on helppo tutustua Sastamalan kauniiseen keskustaan ja pyörämatkan päässä oleviin palveluihin. Kannustan myös kaupunkilaisia kokeilemaan kaupunkipyöriä ja ajelemaan vaikka rantareittejä, jolloin oma tuttu kotikaupunki näyttäytyy ihan uudesta vinkkelistä, Aarnikuru vinkkaa.

Kaupungin hankkimaan kokonaispakettiin sisältyvät polkupyörät, älylukot, järjestelmän käyttöön tarvittava sovellus, ohjeistus ja tuki käyttäjille, pyörien kuljetukset ja siirrot sekä huollot. Suomen- ja englanninkielinen käyttäjätuki on käytettävissä päivittäin.

Palvelulle avataan verkkosivut, joista vierailijat löytävät tarkat tiedot palvelun pyöräasemista, hinnoista sekä apua tekstimuodossa mahdollisiin ongelmatilanteisiin ja asiakaspalvelun yhteystiedot.