Sastamalan Vesi liikelaitoksen laskutuskäytäntönä on ollut vesilaskutuksen laskujen kohdistaminen kiinteistön omistajalle tai omistajan vertaiselle haltijalle. Lisäksi kiinteistön omistajan niin halutessa on laskutus siirretty kiinteistöä vuokraavalle yritykselle tai yksityishenkilölle. Laskutuksen siirtäminen vuokralaiselle ei ole poistanut omistajan vastuuta kiinteistön vesilaskuista ja niiden maksaminen on edelleen viime kädessä liittymän omistajalla.
Sastamalan Veden johtokunta on kokouksessaan 11.5.2021 päättänyt, että Sastamalan Vesi ei tee enää vesilaskutuksen siirtoa vuokralaisen nimiin, vaan vesilaskun vastaanottaja on vesihuollon liittymis- ja käyttösopimuksen mukainen vesihuoltolaitoksen kanssa sopimus-suhteessa oleva asiakas eli kiinteistön omistaja. Olemassa olevat sopimukset laskutuksen siirrosta puretaan.


Laskutuksen siirtoa ja vuokralaisten loppulaskuja varten tarvitsemme vesimittarien lukemat niistä kiinteistöistä, joissa vesilaskutus on siirretty vuokralaiselle. Laskutuksen siirtoa varten kiinteistöjen omistajien tulee olla yhteydessä Sastamalan Veden toimistolle mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 30.9.2021 mennessä ja ilmoittaa vesimittarin lukema. Yhteydenotot joko puhelimitse arkipäivisin klo 9 – 11 numeroihin 040-138 2053, 040-712 8179 tai 040-712 8172, tai sähköpostilla sastamalanvesi@sastamala.fi. Lukeman voi myös ilmoittaa internetin kautta osoitteessa: https://www.kulutus-web.com/sastamala

Mikäli lukemaa ei ilmoiteta 30.9.2021 mennessä, teemme vuokralaiselle laskennallisen loppulukeman, joka perustuu viimeisimpään ilmoitettuun vesimittarin lukemaan.
Laskutuksen siirron jälkeen kiinteistön vesilaskut lähetetään asiakastiedoissamme olevaan kiinteistön omistajan kotiosoitteeseen.