Peruskouluikäisille on tarjolla monipuolisesti edullisia tai maksuttomia harrastuksia ja vapaa-aikaetuja. Sastamala on mukana Opetus- ja kulttuuriministeriön Harrastamisen Suomen -mallin hankkeessa, jossa tarjotaan suoraan koulupäivän yhteydessä kerhotoimintaa. Yläkouluikäisille on tarjolla Nuorisopassi-sovellus, jonka kautta nuori saa käyttöönsä monipuolisia vapaa-ajan etuja.

Harrastamisen Suomen malli ja Isojen iltapäivät

Koulupäivän yhteydessä järjestetään monipuolista ja maksutonta kerhotoimintaa. Tarkemmat tiedot kouluilla tapahtuvasta kerhotoiminnasta löydät tästä linkistä: https://sastamala.fi/kasvatus-ja-oppiminen/varhaiskasvatus-ja-perusopetus/perusopetus/kerhot/

Nuorisopassi

Nuorisopassi on älypuhelimeen ladattava mobiilisovellus, johon voidaan ladata pääsylippuja erilaisiin vapaa-ajan harrastuksiin ja tapahtumiin tai vaikka lajikokeiluihin. Passin tavoitteena on innostaa nuoria löytämään mielekästä tekemistä vapaa-ajalleen, ja samalla esitellä Sastamalan ja lähialueiden harrastustarjontaa. Nuorisopassi-sovellus ladataan sovelluskaupasta omaan puhelimeen ja käyttäjätunnuksen sekä salasanan (Office 365-tunnus) oppilas saa koulultaan (poikkeuksena toisella paikkakunnalla opiskelevat oppilaat). Nuorisopassi-sovellus vie puhelimesta tilaa vain n. 9 Mt. Sastamalassa passi on tarjolla 7-9 luokkien oppilailleNuorisopassin käyttöönotto on vapaaehtoista ja se vaatii huoltajan luvan.

Nuorisopassin sisältämiin harrastus- ja lajikokeiluihin sekä tapahtumiin osallistuminen tapahtuu vapaa-ajalla ja omalla vastuulla, eikä nuoria ole vakuutettu kunnan toimesta. Osallistujien on tärkeää noudattaa lajiin tai harrastukseen liittyviä turvallisuusohjeita.

Passin käyttöönotto Sastamalan kouluissa opiskelevilla oppilailla

Oppilaan huoltajat antavat luvan oppilastietojen siirtämiseen sähköisessä oppilastietojärjestelmä Wilmassa -olevan lupakyselyn (lupa Nuorisopassin henkilötietojen siirtämisestä kysytään samalla lomakkeella, jolla mm. oppilaan kuvausluvat kysytään) kautta. Oppilaat kirjautuvat Nuorisopassiin Office 365 -tunnuksilla ja salasanalla, jotka oppilas saa koulultaan.

Passin käyttöönotto toisella paikkakunnalla opiskelevilla Sastamalassa kirjoilla olevilla oppilailla

Oppilaan huoltajan tulee olla yhteydessä Nuorisopassin tukeen sähköpostitse (osoite: tuki.nuorisopassi@sastamala.fi) ja pyytää oppilaalle tunnuksia. Tämän jälkeen huoltaja saa sähköpostiin Webropol-kyselylinkin, jossa kysytään tarvittavat henkilötiedot. Vastauslomakkeen käsittelyn jälkeen nuori saa sähköpostiinsa tunnuksen Nuorisopassiin.

Huom.! Oppilastietojen siirtämisessä Nuorisopassiin on noin 1 viikon viive, eli Nuorisopassi alkaa toimia noin viikon kuluessa siitä, kun huoltaja on antanut luvan tietojen siirtämiseen Nuorisopassiin. Lisätiedot ja tuki sähköpostitse tuki.nuorisopassi@sastamala.fi