Takaisin ajankohtaisiin
28.6.2024 | Asuminen

Sastamalan kaupungin leikkipaikkojen kehittämissuunnitelma 2020-2025 on hyväksytty teknisen lautakunnan kokouksessa 30.6.2020 §86. Suunnitelmassa Maisemakylien uuden leikkipaikan rakentaminen on hyväksytty vuodelle 2024. Talousarviossa määrärahaa ei ollut varattuna tälle vuodelle. Juho Tiisalan perinnön rahavarojen käyttö Yliniitynpuiston rakentamiseen mahdollistui kaupunginhallituksen päätöksellä.

Maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo on tehnyt Yliniitynpuistosta yleissuunnitelman, joka valmistui 24.6.2024 Yleissuunnitelmaa esiteltiin kuntalaisille Häijäässä 27.6.2024 avoimessa yleisötilaisuudessa. Tilaisuudessa esille nousseet ideat, ehdotukset ja korjaukset otetaan huomioon yleissuunnitelmassa.

Suunnitelma muodostaa puistoalueelle kolme ympäristöönsä hyvin sulautuvaa kokonaisuutta, avointa tilaa oleskeluun ja leikkiin, metsäisemmän osan leikkiin ja lähelle maisemaportaita tulevan kuntoilualueen.

Syksyn aikana suunnitelman mukaiset työt kilpailutetaan ja rakentaminen voidaan aloittaa syksyllä 2024.

Suunnitelmiin voi ottaa kantaa ja ehdotuksia ja ideoita voi jättää kaupunginpuutarhuri Suvi Isosäville suvi.isosavi@sastamala.fi, heinäkuun loppuun mennessä.
Suunnitelma on yleisluontoinen, eikä esimerkiksi suunnitelmissa esiteltyä leikkivälineitä ole vielä päätetty.

Suunnitelma tiedostona Yliniitynpuisto.pdf

Koko yleissuunnitelma aineisto yliniitynpuisto_yleisesittely.pdf