Sastamalan kaupungin työllisyyspalvelut - Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

Asiakaspalvelun yhteystiedot

Työteekki

Sosiaalinen kuntoutus

Työllistymistä edistävät palvelut

Etsivä nuorisotyö

Hyvinvoinnin edistäminen

Sastamalan kaupungin työllisyyspalvelut

Sastamalan kaupungin työllisyyspalvelut tarjoaa työnhakuun, työllistymiseen ja osaamisen kehittämiseen liittyviä palveluja työttömille työnhakijoille. Palvelut on kohdistettu pääasiallisesti pitkään työttömänä olleille ja nuorisotakuun piiriin kuuluville nuorille. Kaupungin työllisyyspalveluiden kautta Sinulla on mahdollisuus saada henkilökohtaista palvelua ja tukea työllistymiseesi.

Pirkanmaalla alkoi työllisyyskokeilu 1. elokuuta

Osalle työttömistä työnhakijoista tuli muutoksia palveluihin 2017 elokuun alussa. Kymmenen Pirkanmaan kuntaa alkoi vastata 1.8.2017 alkaen niiden työnhakijoiden työllisyyspalveluista, jotka ovat oikeutettuja Kelan maksamiin työttömyysetuuksiin (työmarkkinatuki tai peruspäiväraha). Muutos koskee Pirkanmaalla noin 22 000 työtöntä työnhakijaa, joista Sastamalassa ja Punkalaitumella asuu noin 1000. Muutos liittyy elokuussa käynnistyneeseen työvoima- ja yrityspalvelujen alueelliseen kokeiluun. Palveluvastuu siirtyi Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimistolta (TE-toimisto) kokeiluun kuuluville kunnille elokuun alussa.

Muutos ei koske työssäkäyviä työnhakijoita eikä palkansaajan tai yrittäjän ansiopäivärahaa saavia työttömiä, joiden palveluista vastaa edelleen TE-toimisto. Lue lisää: Työllisyyskokeilu käynnistyy Pirkanmaalla 1.8.

Toimintaohje Sastamalan ja Punkalaitumen työttömille työnhakijoille

Työttömäksi työnhakijaksi ilmoittaudutaan Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimistoon kuten ennenkin. Helpoiten voit ilmoittautua työnhakijaksi sähköisesti te-palveluiden verkkosivuilla - oma asiointi-palvelussa. Ilmoittautumisen lisäksi verkkopalvelu opastaa sinua laatimaan palvelutarvearvion ja alustavan työllistymissuunnitelman. Verkkoasiointi edellyttää vahvaa tunnistautumista esim. pankkitunnuksilla. Pirkanmaan Te-toimisto välittää kokeilun kohderyhmään kuuluvien asiakkaiden työnhaun aloituksesta ilmoituksen kunnan työllisyyspalveluihin. Työllisyyspalvelujen palveluohjaajat ottavat asiakkaisiin yhteyttä / kutsuvat työnhakijaninfoihin, kun tieto työnhaun aloituksesta tulee. Sinun ei tarvitse tehdä mitään. Yhteydenoton tehdään viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoittautumisesta.  

Voit tarkastella tietojasi ja muokata niitä TE-hallinnon sähköisessä Oma asiointi -palvelussa.
www.te-palvelut.fi > Oma asiointi

Huolehdithan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla Oma asiointi -palvelussa. Näin toimien varmistat, että tavoitamme Sinut ja asiointi sujuu viivytyksettä.

Myös valtakunnalliset TE-puhelinpalvelujen numerot säilyvät ennallaan ja niistä saa myös jatkossa yleisneuvontaa mm. työttömyysturvaan liittyvissä kysymyksissä.
TE-puhelinpalvelu

Palvelumallin uudistamisen jälkeenkin verkkopalvelut ovat ensisijainen ja helppo tapa hoitaa asiointia. Muutokset eivät siis koske asiointia verkkopalveluissa ja puhelinpalveluissa. 

Työttömän tulee hoitaa TE-toimiston tai kunnan työllisyyspalvelujen kanssa sovitut työnhakuun liittyvät tapaamiset, palvelut tai tehtävät niille annettuihin määräpäiviin mennessä, jotta työttömyysturvaan ei tule katkoksia.

 

Asiakaspalvelun yhteystiedot 


Työttömien terveystarkastukset

Maksuttomat terveystarkastukset ovat tarjolla kaikille työttömille työnhakijoille. Työtön voi itse omatoimisesti hakeutua terveystarkastuksiin ottamalla yhteyttä oman kaupunginosan neuvolaan ( Sotesin palvelut) ja varaamalla sieltä ajan.

Sastamalan kaupungin/työllisyyspalvelujen asiakkaana Sinulla on mahdollisuus päästä myös työttömien terveystarkastukseen lähetteellä. Oma palveluohjaajasi huolehtii silloin ajanvaraukseen liittyvän asian. Työttömien terveyspalveluihin liittyvästä valtakunnallisesta ohjeistuksesta löydät tietoa mm. Sosiaali- ja terveysministeriön STM.n sivuilta.

Työttömien terveyspalvelujen järjestäminen