Takaisin ajankohtaisiin
25.8.2023 | Uutiset

Lauantaina 2.9.2023 klo 11–18 järjestetään koko perheen pyöräilytapahtuma Velo Sastamala.

Ensimmäinen Velo sai suuren suosion kaksi vuotta sitten ja nyt pääsemme toteuttamaan tämän uudelleen. Velo Sastamala on matalan kynnyksen pyöräilytapahtuma ja sopii kaikille pyöräilystä kiinnostuneille – niin kovemmille konkareille kuin lapsiperheillekin. Voit valita lähdetkö itse pyöräilemään jollekin viidestä eri reittivaihtoehdostamme, vai tuletko tapahtumatorille tutkailemaan kaikkea pyöräilyyn liittyvää ohjelmaa. Tietysti voit myös yhdistää nämä kaksi ja vierailla tapahtumatorilla, sekä lähteä pyöräilemään!

Tapahtumatori Kaalisaaressa

Vammalan Kaalisaaren kauniista maisemista löytyy tapahtuman keskipiste. Tapahtumatorilla on paljon kaikkea pyöräilyyn liittyvää, monia näytteilleasettajia, trial-esityksiä ja kokeilupyöriä, lasten pyörämaa, apuvälinepyöriä, pyörän tuunauspiste ja jopa pyöräkaksintaistelu! Paikalla on myös kirjastoauto sekä BurGerbiili, josta voit ostaa herkkuhampurilaisia nälän yllättäessä. Pyöräesityksiä saapuu pitämään taitava trial polkupyöräilijä Samuel Heino. Katso tarkempi ohjelma sivuilta.

Kaalisaaren alue on saanut paljon lisää toimintoja, ja paikalla onkin myös liikuntapalvelut, jotka opastavat esimerkiksi ulkokuntosalin laitteiden käytössä.

Tapahtumassa mukana on myös Kaupungin puistotoimi, joka järjestää ohjelmaa Ystävyyden puistossa. Luvassa mm. puistotoimen PUISTOKKI -pyörän esittelyä, opastusta oman niityn perustamiseen ja sinne sopiviin lajeihin sekä syysistutuksiin omassa puutarhassa, maitopurkki -hyönteishotelleja 20:lle ensimmäiselle sekä neuvontaa vieraslajitorjuntaan ja syksyn pihatöihin. 

Pyöräilyreitit ympäri Sastamalaa

Velossa on viisi erilaista pyöräilyreittiä, joista yksi on yhteislähdöllinen kuntoajo Tour de Sastamala. Muut neljä reittiä ovat: OP perhereitti 8 km, Kaukolan kierros 13,5 km, Kolmen K:n kahdeksikko 35 km sekä Sopivasti sykettä 47 km. Näille neljälle reitille on ohjattu lähtö eli voit pyöräillä reitin oppaan kanssa, tai itsenäisesti kartan kanssa, mihin aikaan vain. Reittien varrella on erilaisia toimintapisteitä, joita järjestävät kyläyhdistykset sekä muut toimijat. Kaikki pyöräilyreitit lähtevät Kaalisaaresta. Voit tutustua reittien karttoihin etukäteen nettisivuillamme: velosastamala.fi ja tulostaa kartan tai hakea sen tapahtumainfosta.

OP perhereitti kulkee keskustan alueella ja on helppokulkuinen kaiken ikäisille ja tasoisille pyöräilijöille. Matkan varrella voit pysähtyä syömään Pancho Villaan tai poiketa Ystävyydenpuiston ohjelmapisteellä. Reitti kulkee keskustan rantoja pitkin ja tekee pienen kierroksen sillan molemmin puolin. Aivan pienimmät voivat kulkea vaikka vain toisen lenkin.

Kaukolan kierros mukailee Liekoveden rantoja ja kulkee Tyrvään voimalaitoksen kautta. Sopii myös hyvin perheille. Komealla reitillä on Kaukolan kyläseuran toimintapiste, josta löytyy kahvila ja wc. Kaukolan kylänraitilta löytyy myös maisemakuntopyörät sekä muuta mukavaa.

Kolmen K:n kahdeksikko on jo hieman pidempi reitti, joka kulkee Kaukolan, Kiikan ja Keikyän kautta. Matkalla pääset ihastelemaan Kokemäenjoen rantoja sekä Keikyän riippusiltaa. Reitiltä löytyy kolmekin mahdollisuutta levähtää: Riippusillan kioski, Kiikan kyläseuran toimintapiste, jossa tarjotaan pyöräilijöille kahvia, pullaa ja mehua sekä Kaukolan kyläseuran toimintapiste, jossa on kahvila. Tälle reitille et tarvitse omia eväitä.

Sopivasti sykettä ajellaan Houhajärven, Ekojärven tilan sekä Lantulan kautta ja sopii hiukan lisähaastetta kaipaaville pyöräilijöille. Reitti kulkee osittain sorateitä. Matkan varrella sijaitsee Ekojärven tila, josta löytyy kotieläinpihan toimintapiste. Reittikartan julkaisemme vasta hieman ennen tapahtumaa, koska tämä reitti on käytössämme vain tapahtumapäivänä.

Tour de Sastamala -kuntoajo on pituudeltaan 110 km ja sen varrella on Sastamalan parasta kansallismaisemaa. Reitti kulkee Kiikan, Kiikoisten, Keikyän, Suodenniemen, Mouhijärven, Häijään ja Karkun kautta. Kuntoajoon on yhteislähtö Kaalisaaresta, ja siihen ilmoittaudutaan etukäteen. Ilmoittautumislinkin löydät nettisivuiltamme: www.velosastamala.fi. Halukkaille on ajanotto. Kuntoajon varrella on Kiimajärven kyläseuran, Suodenniemen MLL:n sekä Karkun iskun huolto- ja toimintapisteet. Huom! Reitti on muuttunut viime kerrasta Kiuralan sillan remontin vuoksi.

www.velosastamala.fi
www.facebook.com/VeloSastamala

Lisätietoja

Teresa Herrero Vidfelt
yritysasiantuntija (matkailu ja tapahtumat), Sastamalan kaupunki
050 304 0485
teresa.vidfelt@sastamala.fi