Takaisin ajankohtaisiin
28.2.2023 | Uutiset

Lehdistötiedote
Julkaisuvapaa, Sastamalassa 28.2.2023

Velo Sastamala tulee taas!

Edelleen mukavasti porskuttava pyöräilytrendi on saavuttanut myös Sastamalan kaupungin. Kesällä 2021 toteutettiin VELO Sastamala -pyöräilytapahtuma, jonka tarkoituksena on edistää asukkaiden ja matkaajien aktiivista liikkumista ja houkutella kaikki pyörien päälle. Tavoitteena oli matalan kynnyksen tapahtuma, josta lähes jokainen ihminen löytää ideoita ja vinkkejä pyöräilyyn tai pyöräilymahdollisuuksiin Sastamalassa. Nyt on aika järjestää Velo Sastamala uudelleen, lauantaina 2.9.2023
Velo Sastamala -tapahtuma koostuu tälläkin kerralla kolmesta elementistä

  1. Tapahtumatori Kaalisaaressa
  2. Erilaiset reitit kylillä ja keskustassa
  3. 100 Kuntoajo Tour de Sastamala (ajanotto)

Tule mukaan tapahtumaan
Tapahtuma etsii tällä hetkellä lisää yhteistyötahoja, kuten yrityksiä, yhdistyksiä, aktiiveja jne., jotka haluavat olla mukana edesauttamassa tapahtuman toteutumista ja saattamassa Sastamalaa Suomen pyöräilykartalle. Otahan yhteyttä tapahtuman tuottajaan teresa.vidfelt@sastamala.fi

Sastamalan eri toimijoiden yhteen tuominen ja yhteishengen luominen verkottumisen avulla onkin yksi tapahtuman tavoitteista. Yhteinen suunnittelutilaisuus pidetään maanantaina 13.3.2023 klo 17.30 verkkokokouksena, jolloin mahdollisimman moni pääsee paikalle myös eri puolilta Sastamalaa.

Velo Sastamalan pääareena lauantaina 2.9.2023 on Kaalisaari Sastamalan keskustassa
Tapahtuma koostuu erilaisista toiminnoista, joissa erilaiset liikkujat ja kohderyhmät on huomioitu. Näitä ovat mm. eri tarkoituksiin soveltuvien pyörien testiajot, työpajat ja luennot, lajiesittelyt- ja näytökset. Ohjelma muotoutuu mukaan tulevien toimijoiden myötä ja tapahtuman sivusto www.velosastamala.fi päivittyy kevään aikana. Yrityksille on tarjolla erilaisia sponsoripaketteja.

Tapahtumatori, Tour de Sastamala sekä muut reitit eri puolilla Sastamalaa
Velo Sastamala on kaikkea pyöräilystä kaikille. Tapahtumatorilla esitellään pyöriä ja pyöräilyä harrastevälineenä, kulkuvälineenä ja apuvälineenä ikään, kokoon ja kuntoon katsomatta. Mukana on myös testivempeleitä ja näyttävää ohjelmaa. Ohjelma muotoutuu kevään 2023 aikana.
Myös reitit valitaan mukana olevien tahojen myötä. Reittien varrella on hyvä olla palveluita, jolloin matkanteko on mielekästä. Se on myös oiva tapa esitellä kylää ja erilaisia paikkoja ympäri Sastamalaa.
Tapahtuman yhteydessä järjestetään Tour de Sastamala –kuntoajo, (Sastamalan satanen) jonka odotetaan houkuttelevan myös ulkopaikkakuntalaisia nauttimaan monen sillan tarjoamasta kansallismaisemasta ja vesistöjä myötäilevästä pyöräilyreitistä. Viime kerralla mukana oli yli 100 pyöräilijää, jotka osallistuivat ajanottoon.
Kuntotapahtumaan on suunnitteilla eri mittaisia reittejä, joista kukin voi valita oman kuntotasonsa mukaan. Myös mieluummin pienempiä reittejä kulkeville on suunnitteilla oma kevyt piknik-reitti järvimaisemaa seuraten.

Lisätietoja tapahtumakalenterissa, tiedot päivittyvät kevään edetessä https://www.visitsastamala.fi/tapahtumat/velo-sastamala/
Velo Sastamalan verkkosivu päivittyy myös www.velosastamala.fi
Vinkkejä Sastamalassa pyöräilyyn löydät edelleen täältä matkailusivustoltamme linkistä: https://www.visitsastamala.fi/pyoraily-sastamalassa/

Lisätietoja:
Teresa Herrero Vidfelt
yritysasiantuntija (matkailu ja tapahtumat)
Visit Sastamala / Sastamalan kaupunki
teresa.vidfelt@sastamala.fi
+358 (0)50 304 0485