Takaisin ajankohtaisiin
27.4.2023 | Kirjasto

Tapahtuma alkaa kello 10.30 tervetulosanoilla, jonka jälkeen pääsee seuraamaan Kitsunen vinkkaushetkeä. (Kitsune on japanilainen mytologinen hahmo.)  Vinkkaushetken jälkeen Steampunk Tampere ry. julkaisee tämän vuoden Tampere Steampunk Festivaalien ohjelman.

Tapahtumassa on muutamia työpajoja. Helmihahmopajoihin ei ole ennakkoilmoittautumista. Pajat alkavat klo 10.45 ja 14.30. Kuinka esittelet hahmosi-pajaa, tulee vetämään Nipporissa ja monissa muissa Coneissa näppinsä kiireisinä pitävä Tiina (Chiina) Uusi-Rasi. Chiinan paja alkaa klo 11.00 ja pajaan on ennakkoilmoittautuminen.

Paikallinen taiteilija ja sarjakuvapiirtäjä Marko Alakruuvi pitää viimevuotiseen tyyliin manga-pajan söpöjen chibien kera. Tänä vuonna klo 14.30 alkavassa Alakruuvin pajassa on kaksi ryhmää aloittelijoille ja harrastuksessa edistyneille. Manga-pajaan on ennakkoilmoittautuminen.

Ennakkoilmoittautumiset tehdään tänä vuonna Hellewin kautta osoitteessa: kuntapalvelut.fi/sastamala. Sivun vasemmasta laidasta kohdasta ryhmät painamalla löytyy lasten ja nuorten tapahtumat, jonka alta löytyy Cosplay-tapahtuma 27.5.2023.

Pukukilpailu alkaa klo 12.30. Pukukilpailuun on tänä vuonna satsattu hienoilla palkinnoilla sekä yllätystuomareilla. Sen verran voi paljastaa, että Chiina on yksi tuomareista ja kaksi muuta ovat paikallisia, elämässään jossain kohtaa larppaamista harrastanutta tunnettua henkilöä.

Kun tuomarit aloittavat vaikean päätöksensä pukukilpailun voittajasta ja kunniamaininnoista, pääsee yleisö hieromaan älynystyröitään. Maaliskuussa nimitetty yhteisö- ja sanataiteilija Simo Nieminen tarjoilee Murhan mustassa yössä – Osallistavan murhamysteerin. Pukukilpailun palkintojenjako alkaa murhamysteerin selvittyä.

Sastamalan nuoristoimi on mukana tapahtumassa Karita Pyhälahden ja Amanda Paasikon voimin. Nuokkarin puolella voi kokeilla mm. VR-laseja ja onnenpyörää. Onnenpyörässä on mukana isompia ja pienempiä palkintoja.

Taidekujalla saat mahdollisuuden myydä omia taideteoksiasi, kuten mangapiirroksia tai vaikka vanhoja sarjakuviasi. Taidekujalle on ennakkoilmoittautuminen.

Tarjottaviakin löytyy kirsikkapuun alta. Puuta saa kaunistaa itse tehdyillä origamikukilla, joihin tarvittavat ohjeet ja tarvikkeet löytyvät avun kera puun läheisyydestä.

Tapahtumaan voi saapua upeissa asuissa tai ihan normivaatteissa ja itsensä voi ikuistaa kuvauspisteellä. Kuvauspiste on vapaasti käytettävissä omilla laitteilla. Tarpeen tullen henkilökunta auttaa, jos kuvaavaa kaveria ei satu sillä hetkellä olemaan lähistöllä.

Tervetuloa viettämään päivä erilaisten hahmojen ja aktiviteettien parissa.