Sastamalan kaupunki
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Ritajärven luonnonsuojelualue

Vuoden 2017 retkipaikaksi valittu Ritajärven luonnonsuojelualue on luonnonkaunis ja osin louhikkoinen. Kulkua on helpotettu pitkospuilla, silloilla ja portailla.

Ritajärven luonnonsuojelualueen polut, sillat ja pitkospuut eivät ole talvikunnossapidon piirissä.  Joten Ritajärven luonnonsuojelualueella jokainen kulkee omalla vastuullaan. Louhen tupa ja Paavinhatun kota ovat avoinna ja kaikille avoimia, niitä ei voi varata. 

Muista alueella liikkuessasi turvavälit. Älä jätä luontoon roskia. Suosittelemme ottamaan eväät reppuun ja kahvit termospulloon.

Roskattomuus

Luonnonsuojelualueella noudatetaan roskatonta retkeilyä. Jokainen ottaa vastuun omista jätteistään.  Alueella ei ole yhtään roskakoria.

Puuhuolto

Nuotiopuita on ainoastaan Paavinhatun alueella. Muille nuotiopaikoille ei enää viedä puita. Mukavia hetkiä Ritajärvellä!

Pysäköintialueen osoite on Ritajärventie 358, 38100 Sastamala. Ajo-opaste.

Ritajärven kartta tästä linkistä

Turvallisuus

Metsäpalovaroituksen aikana avotulen teko on kielletty. Nuotiopuita löytyy Kannaksen ja Paavinhatun nuotiopaikoilta. Aluetta huoltaa Sastamalan kaupungin työllisyyspalvelut.

Ritajärven luonnonsuojelualueella liikkuminen tapahtuu omalla vastuulla. Reiteillä on kuitenkin syytä noudattaa varovaisuutta. Hätätapauksissa soita 112.

Yöpyminen

Luonnonsuojelualueella ei ole luvallista yöpyä, mutta Sastamalan kaupungin omistamasta alueesta (200 ha) on suojeltu vain runsas puolet (127 ha).  Pääpysäköintialueen ympäristö (Ritajärventie 358) ja Lammentaantien pysäköintialue ympäristöineen eivät sisälly luonnonsuojelualueeseen, joten niillä yöpyminen on sallittua.

  

Maisema

Maisema Valkeajärveltä.