Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

Tunnelmallinen joulukirjasto

Sastamalan pääkirjastossa virittäydytään Joulun tunnelmaan glögin, joululaulujen ja jouluvalaistuksen merkeissä 18.12.2018.

 

Jatta Sulanderin maahisnäyttely lapsille ja lapsenmielisille.

Jatta Sulanderin villava maahisväki karkaa kirjastoon joulunviettoon (30.11. - 29.12.2018). Mukana muiden muassa Hapsenkakkiainen, Piruettikehrääjä, uurmaakari ja Nykkelmanni. 

  

Mikä maa mikä valuutta?

 Mikä maa mikä valuutta -sarjassa vuorossa Jaakko Taitosen esittely Espanjan Gordobasta ja Granadasta 10.12.2018 klo 18. 

 

Yhyresä-messut 20.11.2018

Koko perheen Yhyresä-messut pidetään Sastamalan pääkirjastossa lasten oikeuksien päivänä 20.11.2018 klo 15-18.30. Järjestäjänä on kohtaamispaikka Vinkki.

Yhresä - messumainos 

 

Mikä maa mikä valuutta?

Podetko matkakuumetta? Sastamalan pääkirjastossa järjestetään syys- ja kevätkaudella 2018-19 virtuaaliopastusten ja esittelyjen sarja ’Mikä maa mikä valuutta?’, jossa mm. kokeneet matkaoppaat tutustuttavat kuulijat suosittuihin matkakohteisiin. Tervetuloa hakemaan tietoa matkasuunnitelmiesi pohjaksi, tai vain tekemään ilmainen nojatuolimatka kaukokohteeseen.

 

'Nuorilta vanhoille' - Sastamalan musiikkiopiston oppilaat konsertoivat 

Sastamalan musiikkiopiston oppilaat konsertoivat vanhustenviikon kunniaksi Sastamalan pääkirjastossa 8.10.2018 klo 18.

 

Olavi Virta -ilta Sastamalan pääkirjastossa

Olavi Virta (1915-1972) on jälleen noussut ajankohtaiseksi Timo Koivusalon ohjaaman, lokakuun alussa ensi-iltansa saavan elämäkertaelokuvan myötä. Virta, ’kaikkien aikojen tangokuningas’ ja ’vuosisadan ääni’, on suomalaisen iskelmämusiikin keskeinen ikoni ja Suomen historian merkkihenkilöitä.

Sastamalan pääkirjastossa vietetään Olavi Virta –iltaa torstaina 11.10.2018 klo 17.30-19.00 monipuolisen ohjelman merkeissä. Aulis Järvinen (harmonikka) ja Pentti Risanen (laulu) esittävät Olavi Virran tunnetuimpia kappaleita. Illan aikana katsotaan Peter von Baghin vuonna 1972 Pispalassa tekemä Virran aikanaan kohua nostattanut tv-haastattelu. Lisäksi FT Marko Aho esitelmöi Virran elämänhistoriasta löytyvistä legendan aineksista sekä Virran ylittämättömänä pidetystä tulkintakyvystä: mikä on tehnyt Virrasta legendan, mikä saa kuulijaan tuntemaan että Virta laulaa ’juuri minulle’? Tapahtumassa on ilmainen kahvitarjoilu.

 

ITE-taide teemana Sastamalan pääkirjastossa

 Sastamalan pääkirjastossa vietetään tiistaina 2.10.2018 klo 17.30-19.00 ITE-taiteen teemailtaa. ITE-taide on jo iskostunut käsitteenä suomalaiseen taidekenttään, ja ilmiönä se on jo hyvän aikaa sitten noussut yleiseen tietoisuuteen. Mikä on ITE-taiteen tilanne tänään?

Tätä pohdimme ITE-taiteelle omistetussa iltatilaisuudessamme, jonne aiheesta puhumaan on kutsuttu Maaseudun sivistysliiton tuottaja Raija Kallioinen. Musiikista tilaisuudessa vastaa muusikko Jukka Nousiainen. Samalla avataan Tuomo ’Tumppi’ Rantasen metallitöitä esittelevä näyttely ’Iloa raudasta’.

 

Maria Nurmisen maalauksia Sastamalan pääkirjastossa 3.-28.9. 2018

Maria Nurmisen näyttely '12 vuotta Vammalassa' on yhteenveto töistä mainitulta ajalta. Pääpaino on kuluvassa vuodessa, jonka aikana Nurminen on innostunut kokeilemaan aiemmasta poikkeavia akryylivärien käyttötapoja.

 

Maailmantango-festivaalin tangoilta Sastamalan pääkirjastossa 30.8. klo 17.19.

Maailmantango-festivaali tarjoaa Sastamalan pääkirjaston asiakkaille tangoillan tanssiopastuksen ja elävän musiikin merkeissä torstaina 30.08.2018 klo 17 -19. Musiikkivieraana klo 17-18 on Kielo Kärkkäinen, tamperelainen laulaja-lauluntekijä, jonka esikoisalbumi Tule ilmestyi marraskuussa 2017. Suomenkielisissä lauluissa yhdistyvät folk, jazz ja runous. Kielo on väkevä tulkitsija, jonka ääni resonoi kuulijan mielessä ja sydämessä pysäyttäen musiikin äärelle. Tanssiseura Tango aMoroson ohjaajat Maria ja Pasi Lauren johdattelevat aloittelijoita argentiinalaisen tangotanssin saloihin klo 18 – 19.

 

Lea Aalosen maalauksia pääkirjastossa

Lea Aaltosen maalauksia on nähtävissä pääkirjastossa 9. - 31.8. Tervetuloa tutustumaan Leean kubismiin päin kallellaan oleviin upeisiin maalauksiin.

 

Kesäjuhlat kirjastolla

Torstaina 9.8. iltapäivällä järjestetään Sastamalan pääkirjaston puistossa kesäinen tapahtuma runsain ohjelmin. Luvassa on yhteislaulua, runoesityksiä, itämaista tanssia, elävää musiikkia sekä ilmainen kahvitarjoilu. Tapahtuma on ilmainen ja alkaa kello 14. Tervetuloa!  

  

Vuokraa soutuvene kirjastosta

Kesä-elokuussa pääsee vesille Sastamalan matkailun soutuveneillä Sastamalan pääkirjaston rannasta. Hinta on 10 € per vene kolmeen tuntiin saakka. Voit vuokrata veneen myös koko viikonlopuksi hintaan 50 €, jolloin veneen luovutus pe klo 15.30 asti ja palautus ma klo 10. Kirjaston henkilökunnan kanssa tehdään sopimus veneen vuokrauksesta ja maksua vastaan saat käyttöösi veneen varusteineen. Pelastusliivejä on montaa kokoa lapsille ja aikuisille. Maksu onnistuu sekä käteisellä että pankkikortilla.

Kirjaston numerosta 040 1382040 voi kysyä vapaita veneitä ja tehdä varauksen. Veneitä voi vuokrata aukioloaikoina ma-to klo 10-19, pe klo 10-16, la suljettu. Poikkeuksena: to 21.6. klo 10-15, juhannuksena suljettu, la 30.6. klo 9-14.

 

Jukka Nousiaisen 'Vuosikatsaus' -näyttely 

Jukka Nousiaisen akryyli- ja vesivärimaalauksia Sastamalassa vietetyn vuoden varrelta nähtävissä pääkirjastossa 29.6. saakka.

 

KONSERTTI ÄIDILLE

Sastamalan musiikkiopiston konsertti Äitienpäivän kunniaksi 8.5.2018 Klo 18. Tervetuloa äidit ja kaikki muutkin!

  

PINTA -kuvataidenäyttely

PINTA -kuvataidenäyttely Sastamalan pääkirjastossa 4. - 25.5.2018. Näyttelyssä on esillä Sastamalan opiston 'Taiteesta voimaa' ryhmien / Sastamalan toimintakeskuksen ja Liekolakodin (Esperi) taiteentekijöiden töitä.

 

Mitä mieltä olet kirjastostasi?

Vastaa ja voita lahjakortti kirjakauppaan!

Koko Suomessa toteutetaan yleisten kirjastojen asiakkaille kysely, jossa pyydetään arvioimaan omaa kirjastoa. Kyselyn vastauksia käytetään arvioitaessa kirjastopalvelujen toteutumista ympäri maan sekä kehitettäessä kirjaston toimintaa omassa kunnassasi ja koko maassa.

Kyselyyn voi vastata osoitteessa kirjastot.fi/kysely-enkat-survey. Voit myös täyttää lomakkeen omassa kirjastossasi. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 6 lahjakorttia kirjakauppaan.

Osallistuthan kyselyyn, mielipiteesi on tärkeä!

Yleisten kirjastojen valtakunnallisen käyttäjäkyselyn järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriö, aluehallintovirasto ja yleiset kirjastot. Käytännön toteutuksesta vastaa Taloustutkimus Oy.

 

Sastamalan Ruokapuisto 2018

Sastamalan Ruokapuisto 2018 -keskustelutilaisuus Sastamalan pääkirjastossa 24.4.2018 klo 17-19. 

 

Harmonikkataiteilija Antti Purola soittaa viihteen ja jazzin helmiä Sastamalan pääkirjastossa kansainvälisenä jazzin päivänä 30.4. klo 14.

Antti Purola on monipuolinen muusikko, jonka käsissä harmonikka taipuu niin tangoon, jazziin, klassiseen, kansanmusiikkiin tai vaikkapa ranskalaiseen musetteen. Soiton lisäksi Purola säveltää ja sovittaa musiikkia eri produktioihin. Tango- ja viihdeorkesteri Guardia Nuevan ja tanssiorkesteri Yötaivaan riveissä tällä hetkellä vaikuttava Purola on aiemmin saavuttanut menestystä Kultainen harmonikka –kisassa. Purola myös opettaa harmonikan ja pianon soittoa sekä toimii Viihdekuoro Marit ja Mikot- kuoron toisena johtajana. Antti Purolaa säestää konsertissa kitaristi Marko Aho.

 

Sastamalan opiston taideryhmien näyttely pääkirjastossa 4.4. - 20.4.

Mukana myös kuvataiteilija Ari Virtasen veistoksia.

  

Jukka Virtasen kameranäyttely & Vammalan kameraseuran näyttely pääkirjastossa 12.3. - 29.3.

Kameraseuran näyttelyyn on koottu seuran jäsenten kuvia ilman yhteistä teemaa sekä Sastamalasta että ulkomailta. Kameranäyttelyyn on´koottu Jukka Virtasen kamerakokoelman helmiä. 

 

Sastamalan musiikkiopiston naistenpäivän konsertti pääkirjastossa 8.3. klo 18.00.

 

Raisa Jäntti ja Mirkka Matheiszen Sastamalan pääkirjastossa 14.3. klo 17.

Raisa Jäntti ja Mirkka Matheiszen keskustelevat runoudesta ja uusien teostensa Grand plié ja #toistaiseksinimeämätön teemoista.

 

Sarjakuvataiteilija Ville Pirinen pääkirjastossa 5.3.2018 klo. 17.30

Suomalainen nykysarjakuva saapuu Sastamalaan Pirkanmaan sarjakuvataiteen läänintaiteilija Ville Pirisen muodossa. Mielenkiintoisen tiedon ja visuaalisen havainnoinnin lisäksi nähtävillä on pienimuotoinen näyttely. 

 

KÄSIKIRJOITUKSESTA PAINETUKSI KIRJAKSI

Kustantaja Marko Vesterbacka vierailee tiistaina 6.3. klo 18 pääkirjastossa kertomassa kuinka Paavo Järvisen 1950-luvulla kirjoittama romaanikäsikirjoitus ”Kovaa aikaa” päätyi painetuksi kirjaksi 60 vuotta myöhemmin.

 

Suunnittelun suunnat 70 v. näyttely 19.2. - 9.3.2018

 

Novellikoukku pääkirjastolla 20.2. klo 13.

 

Uulu Tapiolassa -satuseikkailu lauantaina 17.2. klo 11

Tule tutustumaan metsänhenkiin, veden asukkaisiin, iloisiin menninkäisiin ja salaperäisiin maahisiin toiminnallisessa seikkailussa.

 

Sastamalan musiikkiopiston konsertit keväällä 2018

Sastamalan musiikkiopiston oppilaat konsertoivat keväällä 2018 pääkirjastossa eri teemoilla:

14.2. Ystävänpäivän konsertti

8.3. Naistenpäivän konsertti

8.5. Äitienpäivän konsertti

 

Lukumarsun satuhetki pääkirjastolla 12.2.2018

 

Sastamalan pääkirjastossa vietetään Lainan päivää 8.2.2018 klo 10-19.

Lainan päivänä Sastamalan pääkirjastossa päivä täynnä ohjelmaa! Lapsille aamupäivällä satuesitys 'Kolme karhua ja piparkakkutyttö' sekä muskari 2-3 -vuotiaille, päivällä lukuvinkkikiosto ja kahvitarjoilu, illalla itämaista tanssia Tanishan esittämänä sekä musiikkiopiston oppilaiden konsertti. Tervetuloa joukolla mukaan!

 

Luontokuvaaja ja tietokirjailija Harri Ahonen Sastamalan pääkirjastossa 5.2. klo 18.00 

Ahosen luento pohjautuu Pohjois-Skandinavian vaellusreitit –kirjaan ja käsittelee laajasti Pohjois-Norjan ja -Ruotsin luontoa, matkustustapoja sinne ja takaisin, tupakäytäntöjä, luonnonsuojelualueita. Luento antaa vinkkejä niin kokeneille kuin aloitteleville vaeltajille.

 

Harry Potter Booknight

Tylypahka levittäytyy Sastamalan pääkirjastoon helmikuun ensimmäisenä päivänä! Ohjelmassa mm. - tupiin lajittelu - ihmeotusten tunnistamista - taikajuomia ja Hunajaherttuan tuotemaistiaisia - Ollivanderin taikasauvatyöpaja - Viistokujasuunnistus - taikamarsujen satutuokio Lisäksi illan aikana käydään Matami Malkinin kaapukilpailu. Oli suosikkisi sitten Harry, Hagrid tai Hiinokka, pukeudu lempihahmoksesi ja voit voittaa mahtavan ihmeotus-palkinnon! … Tule ja tuo kaverisikin! (Pienimmätkin osanottajat ovat tervetulleita, mutta mieluusti huoltajan seurassa.)

 

Satutunteja Äetsässä ja Kiikassa

Äetsässä keskiviikkoisin kello 10-10.30

14.2.,14.3., 11.4. ja 16.5.  

Kiikkassa keskiviikkoisin kello 9.30-10.00    

24.1., 21.2., 21.3., 18.4. ja 23.5.

 

KOHTAUKSIA ELÄMÄSTÄ - Salme Erkkilän nukkenäyttely Sastamalan pääkirjastossa 18.1. - 16.2.2018

Salme Erkkilän rakentama nukkenäyttely kuvaa yhden elämän kulkua syntymästä kuolemaan. Syntymän ja kuoleman väliin mahtuvat niin ripille pääsy, koulunpenkin kuluttaminen, työpaikka tehtaassa, häät kuin keskussairaalan vuodeosastokin.

Erkkilä on kerännyt näyttelyn esineet myyjäisistä, kirpputoreilta ja putiikeista sekä Suomesta että lukuisilla ulkomaanmatkoillaan. Monet esineistä ovat harvinaisia.