Infoa arjen palveluista: nuohous, netti, torit, jätehuolto, liittymät, vesi, asunnot, matonpesu- ja venepaikat, joukkoliikenne - Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

Päivystykset ja vikailmoitukset

Karttapalvelu

Joukkoliikenne

Jätehuolto, kierrätys

Liittymät

Matonpesupaikat

Nuohous

Rakentajan polku

Torit ja toripäivät

Vapaa-aika ja harrastukset

Vapaat vuokra-asunnot

Valokuitu, netti, kaapeli-tv

Venepaikat

Ympäristöterveydenhuolto

Päiväkodit ja koulut

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Elinkeinopalvelut

Työllisyyspalvelut

Maaseudun palvelut

Asukasinfo

 

Tarvitsetko nuohoojaa tai nettiyhteyttä? Etsitkö lähintä matonpesupaikkaa tai torin aukioloaikaa? Tässäpä niitä on, asumiseen ja asuinympäristöön liittyviä palveluja.

Erikseen olemme koonneet sinua varten tietopaketin Harrastukset, josta löydät monipuolisen valikoiman vapaa-ajan harrastuksia urheiluseuroista musiikkiopistoon. 

Asunnon hankkiminen

Kaupungilla on suorassa omistuksessa ja Sastamalan Vuokratalot Oy:ssä yli 900 vuokra-asuntoa, joista vajaa kolmannes on erityisryhmien asuntoja.

Jätehuolto

Jätteenkuljetukseen liittyminen koskee kaikkia asuin- ja vapaa-ajankiinteistöjä. Mouhijärven ja Suodenniemen alueilla jätehuollon järjestäjänä toimii  Pirkanmaan jätehuolto Oy  ja Kiikoisten, Vammalan ja Äetsän alueilla Loimi-Hämeen Jätehuolto.

Jäteasemilla otetaan vastaan suurempia jäte-eriä ja –esineitä sekä vaarallisia jätteitä. Kaupunkilaisia palvelevat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n alueella Mouhijärven jäteasema, osoitteessa Pynnärintie 7 sekä  Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n alueella Vammalan Jäteasema, osoitteessa Pesurinkatu 179. Aukioloajat ja lisätiedot löytyvät yhtiöiden kotisivuilta.

Kierrätyspisteissä kerätään hyötyjätteitä, kuten paperia, lasia ja metallia. Kierrätyspisteiden sekä jäteasemien sijainnit löytyvät valtakunnallisesta hakupalvelusta kierratys.info
Lisätiedot: Jätehuolto, kierrätys

Kaduilla, teillä ja liikenteessä

Kaupungin hoidossa on katuja ja kaavateitä kaikkiaan 174 km ja kevytliikenneväyliä 104 km. 

Kunnossapito:
Tontinomistajan velvollisuutena on jalkakäytävän lumen poistaminen ja liukkauden torjunta sekä kadun puhtaana pitäminen.


Kaupunki eli Yhdyskuntatekniikka vastaa katujen, väylien, puistojen ja yleisten alueiden hoidosta ja kunnossapidosta.
- Katujen kunnossapito
- Kadunrakennus


- Kaupunki avustaa järjestäytyneitä tiekuntia yksityisteiden kunnossapidossa. Avustusta tulee hakea sähköisesti vuosittain maaliskuun loppuun mennessä. - Yksityisteiden kunnossapitoavustukset 

Joukkoliikenne:
-
Tietoa juna- ja bussiliikenteestä, kaukoliikenteestä ja koulukuljetuksista Sastamalassa:
- Joukkoliikenne - Koululaiskuljetukset

Netti, valokuitukaapeli, kaapeli-tv

Miten nopeaa nettiyhteyttä tarvitset? Haluatko työskennellä kotona? Selvitä, onko alueellasi jo valokuitu- tai muu kaapeliverkko, johon voit liittyä. Sastamalassa Lounea laajentaa huippunopeaa valokuituverkkoa kaiken aikaa, yrityksen sivuilta näet, missä kaikkialla valokuitu on jo saatavissa. Samasta osoitteesta löydät myös kaapeli-tv -tiedot.  

Nuohous ja paloturvallisuus

Asukkaan on huolehdittava omassa kodissaan palovaroittimien hankinnasta sekä niiden toimintakunnon ylläpidosta sekä tulisijojen nuohouksesta. Sastamalassa toimii niin sanottu piirinuohoojajärjestelmä, jossa jokaisella alueella on oma nuohoojansa. Nuohousalueet ja niistä vastaavat nuohoojat yhteystietoineen löydät: Nuohous, nuohoojat 

Palotarkastustoiminta on muuttunut valvontatoiminnaksi ja pientalojen osalta palotarkastukset korvataan omavalvonnalla. Valvonnasta vastaa Pirkanmaan pelastuslaitos, jonka tehtävä on monipuolisesti edistää ja valvoa kotien turvallisuutta. 

Sähkö

Sähköliittymistä huolehtii Sastamalan alueella pääsääntöisesti Caruna Oy. Entisten Suodenniemen ja Kiikoisten pohjoisosissa liittymistä vastaa Vatajankosken Sähkö Oy ja osassa entistä Äetsää Sallila Energia Oy.

 

 

Torit, puistot, leikkipaikat

OHO! Sastamalassa on hoidettuja puistoja 52 ha, katuviheralueita 15 ha ja puistometsiä 130 ha.
Puistot, leikkipaikat ja viheriöt
Torit ja toripäivät

Vesi ja jätevesi

Vesi- ja viemäriliittymät. Asemakaava-alueella vesihuoltolaitosten toiminta-alueella rakennukset tulee liittää vesihuoltoverkostoon. Verkostoja rakentavat ja ylläpitävät Sastamalan Vesi ja kahdeksan osuuskuntaa. Osuuskunnista ja niiden toiminta-alueista löytyy lisätietoa Kunnallistekniikan suunnittelu

Haja-asutualueella vesihuoltoverkoston ulkopuolella jätevesien käsittely tulee järjestää säädösten ja vaatimusten mukaan. Ympäristöterveydenhuolto ja Rakennusvalvonta neuvovat asiassa. Puolueetonta neuvontaa tarjoaa myös Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys. Opas: Jätevesien käsittely haja-asutusalueella.

Veden äärellä, järven rannalla

 

Ympäristön- ja eläinsuojelu, terveysvalvonta, eläinlääkintä

Ympäristöterveydenhuolto huolehtii Sastamalan, Punkalaitumen, Ikaalisten, Parkanon ja Kihniön alueilla ympäristöterveydenhuollon yleisestä terveysvalvonnasta, eläinlääkintähuollosta (eläinlääkärit) ja eläinsuojelusta sekä ympäristönsuojelusta Sastamalassa ja Punkalaitumella.