Sastamalan kaupunki
Ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Kaupungin koronainfo

Valtatie 12 valaistaan Nokialle asti

Valtatie 12 on saanut eduskunnan valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston esittelemää jakovararahoitusta eli ns. joululahjarahaa valaistuksen täydentämiseksi välille Sastamala - Nokia. Rahoitusta hankkeelle on tulossa 300 000 euroa. Kokonaisuudessaan vt 12 valaistuksen täydentäminen ja Sastamala-Nokia välillä jo olevan vanhan valaistuksen korjaaminen kustantaa 600 000 euroa. Nyt valaistavaa tieosuutta on yhteensä 17,7 kilometriä. Sastamalan kaupungin ja ELY-keskuksen välisissä neuvotteluissa Sastamalan kaupungin osuudeksi on sovittu 120 000 euroa.

Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin mukaan Sastamalan kaupungin tavoitteena on jo pitkään ollut vt 12 turvallisuuden parantaminen.


- Valaistuksen täydentyminen Nokialle asti parantaa Sastamalan saavutettavuutta ja helpottaa työssäkäyntiä Tampereen seudulla.

Sastamalan ja Tampereen väliä on viime vuosien aikana kehitetty monilla eri tavoilla, muun muassa valaistuksella, riista-aidoilla ja useilla eri risteysjärjestelyillä. Yhteistyö Sastamalan kaupungin, ELY-keskuksen ja paikallisten kansanedustajien välillä on ollut hyvää ja se on mahdollistanut rahoituksen saamisen näille monille eri hankkeille.

- Seuraavaksi kohdistamme edunvalvontatyön Sastamalalle tärkeän valtatie 11 suuntaan, kertoo Malmberg.

Tämän lisäksi Sastamalan kaupunki tekee yhteistyötä ELYn kanssa kevyenliikenteen väylien rakentamisen osalta. Tänä vuonna rakennetaan yhteishankkeena Uotsolassa kevyenliikenteen väylää ja tulevaisuuden suunnitelmissa on muun muassa Kiikka-Kaukola välisen kevyenliikenteen väylän rakentaminen.

Sastamalan kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 17.5. ja valtuusto 24.5.

Takaisin