Takaisin ajankohtaisiin
5.6.2023 | Elinkeinopalvelut

Sastamalan kaupungin konserni- ja elinvoimajaosto ottaa kantaa 6.6.2023 pidettävässä kokouksessaan, puoltaako se teollisuuskiinteistön ostoa kolmannelta osapuolelta Kiikoisten Konepajan käyttöön. Konepajayhtiö toimii nykyisin vuokralla kyseisessä kiinteistössä ja vuokrasopimus on lähiaikoina päättymässä.

Esityksen mukaan Sastamalan kaupunki ostaa kiinteistön nykyiseltä omistajalta (Kiikoisten Teollisuusmaa Oy) ja vuokraa sen Kiikoisten Konepajan käyttöön. Kiikoisten Konepaja sitoutuu lunastamaan kiinteistön Sastamalan kaupungilta kymmenen vuoden kuluessa ostohinnalla maksamalla noin kahdenkymmenen prosentin kertasuorituksen sekä kuukausittaista pääomavuokraa korkomarginaalilla lisättynä. Kiinteistö säilyy kaupungin omistuksessa, kunnes viimeinenkin erä lunastussopimuksesta on suoritettu. Jos esitys hyväksytään, se menee edelleen kaupunginhallituksen ja valtuuston päätettäväksi.

– Kiikoisten Konepaja (Ukko Works) on Sastamalan Kiikoisiin toimintaansa keskittävä ja uusia työpaikkoja luova kasvuyritys. Tällä toimenpiteellä voimme turvata yrityksen juurtumisen Sastamalaan, toteaa kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg.   

Kiikoisten Konepaja (Ukko Works) on Sastamalassa toimiva, voimakkaassa kasvussa oleva konepajayritys, joka valmistaa mm. rautatie- ja maantierakentamisen teräsrakenteita sekä voimalinjarakenteita. Yrityksen uudistetun konekapasiteetin käyttöönoton myötä liikevaihto ja tulos ovat nousseet merkittävästi. Myös henkilöstömäärä on lyhyessä ajassa lähes kaksinkertaistunut.

Kiikoisten Konepajan tavoitteena on keskittää konserniyhtiöidensä (RockRobot Oy ja Kiikoisten Konepaja Oy) terästuotanto merkittävässä määrin Sastamalan Kiikoisiin ja kasvattaa liikevaihtoa ja kannattavuutta voimakkaasti myös tulevina vuosina. 

– Sastamalan Kiikoisissa on konepaja- ja teräsrakentamisen osaamisessa vahvat ja pitkät perinteet. Alueen osaaminen ja sijainti hyvien liikenneyhteyksien varrella tukevat Kiikoisten Konepaja Oy:n strategian mukaista kasvua. Yrityksemme on vahvasti mukana toteuttamassa Suomen ja Baltian alueiden kestävän kehityksen investointeihin tarvittavia terästuotteita tie-, rautatie ja sähkösiirron projekteihin, toteaa Kiikoisten Konepaja Oy:n toimitusjohtaja Tommi Kivinen.

Lisätiedot:

Kiikoisten Konepaja Oy, Toimitusjohtaja Tommi Kivinen, puh 040 755 9958, sähköposti: tommi.kivinen@ukkoworks.fi 

Sastamalan kaupunki, elinkeinojohtaja Tanja Aarnikuru, puh. 040 582 3645, sähköposti: tanja.aarnikuru@sastamala.fi