Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

 

pikibanneri

   

kotisivuille_banneri_mobiili-piki

  

FB-f-Logo__blue_144

kifilogo140x140-fin

kk-logo_fi_green

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

   

  

    

 

 

 

 


 

 

 

TERVETULOA SASTAMALAN KIRJASTON ASIAKKAAKSI!



Kaikkien toimipisteiden aukioloajat ja yhteystiedot löydät tästä linkistä.

Sastamalan kirjasto tarjoaa asiakkailleen sekä viihdettä että tietoa, yhdessäoloa ja yhteistä foorumia. Kirjaston omat ja koko Pirkanmaan kirjastojen aineistot ovat tiedontarvitsijan saatavilla. Pääkirjaston lisäksi palveluja tarjoavat kirjastoauto sekä Karkun, Kiikan, Kiikoisten, Mouhijärven, Stormin, Suodenniemen ja Äetsän toimipisteet.

Aineistoihin ja tietopalveluihin pääset käsiksi Piki-verkkokirjaston sivuilla.

Kirjasto tarjoaa kokoelmiensa ja tietopalvelujen lisäksi palveluja kaikenikäisille kävijöille moniin eri tarpeisiin. Palveluihin voit tutustua täällä.

 

AJANKOHTAISTA

HUOMIO! Kirjastoauto on korjaamolla, eikä aja keskiviikkona 24.4.2019.

Lainat voi uusia verkkokirjastossa tai soittamalla numeroon 040 138 2040 tai 0500 224 053. Noudettavissa olevat varaukset voi noutaa myöhemmin. Seuraavan kerran keskiviikon reitillä ajetaan vasta 8.5. vapusta johtuen.

 

Pääsiäisen ajan aukioloajat Sastamalan kirjaston toimipisteissä

Torstaina 18.4. Sastamalan kirjaston toimipisteet noudattavat aaton aukioloaikoja, ja pitkänäperjantaina, lauantaina sekä 1. ja 2. pääsiäispäivänä kirjastot pysyvät kiinni omatoimipalveluja lukuun ottamatta. Karkun kirjaston ovet pysyvät suljettuna myös torstaina 18.4.

 

3MARS esiintyy pääkirjastossa kansainvälisenä jazzin päivänä 30.4.2019

Juliste A4
 
Kansainvälistä jazzin päivää juhlistetaan Sastamalan pääkirjastossa 3MARS-yhtyeen musiikkituokiolla. Yhtyeen laulusolistina toimii Marianne Laitala, kitaristina Markku Laitala ja kontrabasistina Marko Aho. Yhtyeen jazzin päivän ohjelmisto koostuu jazz-kappaleista, ikivihreistä ja lattarirytmeistä.

 

Matkailijan Japani

Japani

Hanna Takalo jakaa tuoreita matkakokemuksiaan Japanista pääkirjaston Lizelius-salissa 15.4.2019 klo 17.30.

 

Sastamalan opiston maalarit esittäytyvät

Opiston taideryhmat nayttely kirjastossa 2019 Mirja Ryyppä 

Sastamalan Opiston Iltapäivämaalarien ja Iltamaalarien maalauksia ja piirustuksia esillä Sastamalan pääkirjastossa 26.3.-3.5.2019.

Kuvassa yksityiskohta Mirja ryypän maalauksesta.

 

Jukka Jussilan runokirjan 'Lumihiutale leijailee' julkistaminen 19.3.2019 klo 17.30

Jukka Jussila

Minna Canthin päivää juhlistetaan Sastamalan pääkirjastossa Jukka Jussilan runokirjan 'Lumihiutale leijailee' -julkistamistilaisuudella.

 

Tiina Pohjala esittelee Meksikoa

mexican-flag-3001452_1920

Tiina Pohjala esittelee Meksikoa pääkirjaston matkakohde-esittelyjen sarjassa maanantaina 18.3.2019 klo 17.30.

 

Musisoimassa Merja ja Pekka Laaksonen

Merja ja Pekka Laaksonen
 
Merja ja Pekka Laaksonen esittävät Sastamalan pääkirjastossa maanantaina 11.3.2019 klo 17.30 musiikkia teemalla "Palaan Sastamalaan - Omia ja lainattuja lauluja Kirjastossa".

 

Kirjastoauto pysyy tallissaan hiihtolomaviikon 25.2. - 3.3.2019

auto

 

Lainan päivä 8.2.2019

Lainan päivää vietetään pääkirjastossa jälleen 8.2.2019 klo 10-16. Tule juomaan Lainan päivän kahvit ja saamaan sakkosi anteeksi! Lisäksi lapset pääsevät Lainan päivänä tutustumaan perinteiseen villakirjontaan sekä värittämään omaa kansallispukumalliaan. Kaikenikäiset voivat osallistua Lasten Pirkkaset -kuukauden Tarinaviltin tekoon: voit neuloa tai virkata haluamasi pätkän kahvittelun lomassa. Valmiista pätkistä kootaan sitten viltti lastenosastolle.

 

DSC_1618

 

Harry Potter pääkirjastolla 7.2.2019

Tervetuloa Tylypahkaan! Harry Potter -kirjailta Sastamalan pääkirjastossa 7.2. klo 17-19. Paras puku palkitaan!

Harry Potter

 

Eero Kumannon pienoismalleja pääkirjastossa helmikuussa

Kuva Eero Kumanto

Sastamalalainen Eero Kumanto, Taito-Finlandia 2018 ehdokas, on maamme eturivin pienoismallinrakentajia. Kumanto on valmistunut teolliseksi muotoilijaksi Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta ja mallinrakentajaksi Ikaalisten Käsi- ja Taideteollisuusoppilaitoksesta. Kumannon pienoismallit ovat osallistuneet näyttelyihin ja kilpailuihin muun muassa kotimaassa, ympäri Eurooppaa, USAssa, Japanissa ja Indonesiassa.

 

Jaakko Taitosen virtuaalimatkaesittelyssä Barcelona

Barna20190211

Jaakko Taitosen virtuaalimatkaesittelyjen sarjassa vuorossa Barcelona 11.2. klo 17.30, paikkana pääkirjaston Lizelius-sali. 

 

Pupikin muistipulmat -kirjan esittely

Sähköinen Pupukki pikkukuva

Elina Westergrén-Erkkilä esittelee kirjaansa 'Pupukin muistipulmat Miten kerron lapselle isovanhemman muistisairaudesta?' keskiviikkona 30. tammikuuta klo 17.00 Sastamalan pääkirjaston Lizelius-salissa.

 

Suuri ukuleleilta Sastamalan pääkirjastossa

ukulele1

Kuva: Outi Koivuniemi

Suuressa Ukuleleillassa pääset tutustumaan tämän hetken hittisoittimeen, pienikokoiseen ja hauskaan ukuleleen. Outi Koivuniemen vetämässä opetustuokiossa otetaan helposti haltuun ukulelen alkeet. Soittimen saat lainaksi opettajalta. Illan päättää Tampereen Ukuleleorkesterin konsertti. Tampereen Ukuleleorkesteri on viihdyttävä ja hyväntuulinen orkesteri, jossa on peräti 30 ukulelen lisäksi myös paljon muita soittimia ja loistavat laulusolistit. Orkesteri osaa niin tunnelmoida tyylikkäästi kuin pistää rennosti tanssijalkaa vipattamaan. Ukulelejen veikeä sointi tarjoaa kuulijoille aurinkoisen elämyksen.

 

Jaakko Taitosen virtuaaliopastuksessa Madrid

MadridA4

Kuva: Jaakko Taitonen

Jaakko Taitonen esittelee Madridia matkakohteena virtuaaliopastusten sarjassaan pääkirjaston Lizelius-salissa 14.1.2019 klo 17.30. 

 

Pirkko Toivosen korttinäyttely

Korttinäyttely Pirkko Toivonen

Sastamalan pääkirjastossa tammikuun 2019 ajan näyttelyssä Pirkko Toivosen itse tekemiään kortteja.

 

fireworks-1885571_1920 copy

 

Sastamalan kaupunginkirjasto on mukana Kirjasto kaikille -projektissa.

Projektissa valtion erikoiskirjasto Celia ja pilottikirjastoina toimivat yleiset kirjastot parantavat äänikirjojen tarjontaa niille, joille tavallinen painettu kirja ei jostain syystä sovi. Yleisimmät syyt äänikirjojen käyttöön ovat näön ongelmat ja lukivaikeudet.

Celia-kirjasto tuottaa ja lainaa kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, kuten ääni- ja pistekirjoina. Valikoimaan kuuluu tällä hetkellä noin 40 000 äänikirjaa ja määrä kasvaa päivittäin. Verkkopalvelun kautta kirjoja voi kuunnella suoraan internetselaimessa ja niitä myös voi ladata haluamalleen laitteelle, esim. tietokoneelle, älypuhelimelle tai tabletille.

Kysy lisää kirjastosta!

 Pirkanmaan Lukudiplomit on päivitetty. Uudet kirja- ja tehtävälistat löytyvät PIKI-verkkokirjastosta

lukudiplomi_banneri_300x75

 

 

 

Menneet tapahtumat