Sastamalan kaupunki
Takaisin ylös

Sastamalan kaupunki

in English По-русски

Termillä ei löydetty valmiita ehdotuksia hakusanalle. Voit kuitenkin suorittaa haun painamalla enteriä.

Ajankohtaista


Tällä sivulla ei ole ajankohtaisia tiedotteita.

  RSS

 

pikibanneri

   

kotisivuille_banneri_mobiili-piki

  

FB-f-Logo__blue_144

kifilogo140x140-fin

kk-logo_fi_green

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

   

  

    

 

 

 

 


 

 

 

TERVETULOA SASTAMALAN KIRJASTON ASIAKKAAKSI!Kaikkien toimipisteiden aukioloajat ja yhteystiedot löydät tästä linkistä.

Sastamalan kirjasto tarjoaa asiakkailleen sekä viihdettä että tietoa, yhdessäoloa ja yhteistä foorumia. Kirjaston omat ja koko Pirkanmaan kirjastojen aineistot ovat tiedontarvitsijan saatavilla. Pääkirjaston lisäksi palveluja tarjoavat kirjastoauto sekä Karkun, Kiikan, Kiikoisten, Mouhijärven, Stormin, Suodenniemen ja Äetsän toimipisteet.

Aineistoihin ja tietopalveluihin pääset käsiksi Piki-verkkokirjaston sivuilla.

Kirjasto tarjoaa kokoelmiensa ja tietopalvelujen lisäksi palveluja kaikenikäisille kävijöille moniin eri tarpeisiin. Palveluihin voit tutustua täällä.

 

AJANKOHTAISTA

Itsenäisyyspäivä ja Sastamalan kirjastojen aukioloajat

Suomen lippu

Itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2018 kaikki avoinna olevat Sastamalan kirjaston toimipisteet sulkevat ovensa kello 15.00. Itsenäisyyspäivänä 6.12. Sastamalan kirjaston kaikki toimipisteet pysyvät suljettuna.

 

 

Jatta Sulanderin maahisnäyttely lapsille ja lapsenmielisille.

PART_1543305470356

Jatta Sulanderin villava maahisväki karkaa kirjastoon joulunviettoon (30.11. - 29.12.2018). Mukana muiden muassa Hapsenkakkiainen, Piruettikehrääjä, uurmaakari ja Nykkelmanni. 

 

Tunnelmallinen joulukirjasto

Tunnelmallinen joulukirjasto

Sastamalan pääkirjastossa virittäydytään Joulun tunnelmaan glögin, joululaulujen ja jouluvalaistuksen merkeissä 18.12.2018.

 

Mikä maa mikä valuutta?

Jaakko Taitonen

Mikä maa mikä valuutta -sarjassa vuorossa Jaakko Taitosen esittely Espanjan Gordobasta ja Granadasta 10.12.2018 klo 18. 

 

Yhyresä-messut 20.11.2018

Koko perheen Yhyresä-messut pidetään Sastamalan pääkirjastossa lasten oikeuksien päivänä 20.11.2018 klo 15-18.30. Järjestäjänä on kohtaamispaikka Vinkki.

Yhresä - messumainos 

 

Sastamalan kirjaston koulutuspäivä 2.11.2018

Kirjasto suljettu

Sastamalan kirjaston koulutuspäivänä 2.11.2018 kaikki kirjaston toimipisteet ovat kiinni.

 

Mikä maa mikä valuutta?

A4

Podetko matkakuumetta? Sastamalan pääkirjastossa järjestetään syys- ja kevätkaudella 2018-19 virtuaaliopastusten ja esittelyjen sarja ’Mikä maa mikä valuutta?’, jossa mm. kokeneet matkaoppaat tutustuttavat kuulijat suosittuihin matkakohteisiin. Tervetuloa hakemaan tietoa matkasuunnitelmiesi pohjaksi, tai vain tekemään ilmainen nojatuolimatka kaukokohteeseen.

 

Kirjastoauto syystauolla

auto

Kirjastoauto ei liikennöi syyslomaviikon 15. - 21.10.2018 aikana. Auton kokoelmat eivät ole mainittuna aikana käytössä.

 

'Nuorilta vanhoille' - Sastamalan musiikkiopiston oppilaat konsertoivat

Musiikkiopiston vanhustenviikon konsertti A4

Sastamalan musiikkiopiston oppilaat konsertoivat vanhustenviikon kunniaksi Sastamalan pääkirjastossa 8.10.2018 klo 18.

 

Olavi Virta -ilta Sastamalan pääkirjastossa

Kuva Alvar Kolanen (2)

Kuva: Alvar Kolanen

Olavi Virta (1915-1972) on jälleen noussut ajankohtaiseksi Timo Koivusalon ohjaaman, lokakuun alussa ensi-iltansa saavan elämäkertaelokuvan myötä. Virta, ’kaikkien aikojen tangokuningas’ ja ’vuosisadan ääni’, on suomalaisen iskelmämusiikin keskeinen ikoni ja Suomen historian merkkihenkilöitä.

Sastamalan pääkirjastossa vietetään Olavi Virta –iltaa torstaina 11.10.2018 klo 17.30-19.00 monipuolisen ohjelman merkeissä. Aulis Järvinen (harmonikka) ja Pentti Risanen (laulu) esittävät Olavi Virran tunnetuimpia kappaleita. Illan aikana katsotaan Peter von Baghin vuonna 1972 Pispalassa tekemä Virran aikanaan kohua nostattanut tv-haastattelu. Lisäksi FT Marko Aho esitelmöi Virran elämänhistoriasta löytyvistä legendan aineksista sekä Virran ylittämättömänä pidetystä tulkintakyvystä: mikä on tehnyt Virrasta legendan, mikä saa kuulijaan tuntemaan että Virta laulaa ’juuri minulle’? Tapahtumassa on ilmainen kahvitarjoilu.

 

 

ITE-taide teemana Sastamalan pääkirjastossa

Tuomo

Kuva: Lauri Seppä

Sastamalan pääkirjastossa vietetään tiistaina 2.10.2018 klo 17.30-19.00 ITE-taiteen teemailtaa. ITE-taide on jo iskostunut käsitteenä suomalaiseen taidekenttään, ja ilmiönä se on jo hyvän aikaa sitten noussut yleiseen tietoisuuteen. Mikä on ITE-taiteen tilanne tänään?

Tätä pohdimme ITE-taiteelle omistetussa iltatilaisuudessamme, jonne aiheesta puhumaan on kutsuttu Maaseudun sivistysliiton tuottaja Raija Kallioinen. Musiikista tilaisuudessa vastaa muusikko Jukka Nousiainen. Samalla avataan Tuomo ’Tumppi’ Rantasen metallitöitä esittelevä näyttely ’Iloa raudasta’.

 

Maria Nurmisen maalauksia Sastamalan pääkirjastossa 3.-28.9. 2018

IMG_20180429_183644

Maria Nurmisen näyttely '12 vuotta Vammalassa' on yhteenveto töistä mainitulta ajalta. Pääpaino on kuluvassa vuodessa, jonka aikana Nurminen on innostunut kokeilemaan aiemmasta poikkeavia akryylivärien käyttötapoja.

 

Maailmantango-festivaalin tangoilta Sastamalan pääkirjastossa 30.8. klo 17.19.

Tango


Maailmantango-festivaali tarjoaa Sastamalan pääkirjaston asiakkaille tangoillan tanssiopastuksen ja elävän musiikin merkeissä torstaina 30.08.2018 klo 17 -19. Musiikkivieraana klo 17-18 on Kielo Kärkkäinen, tamperelainen laulaja-lauluntekijä, jonka esikoisalbumi Tule ilmestyi marraskuussa 2017. Suomenkielisissä lauluissa yhdistyvät folk, jazz ja runous. Kielo on väkevä tulkitsija, jonka ääni resonoi kuulijan mielessä ja sydämessä pysäyttäen musiikin äärelle. Tanssiseura Tango aMoroson ohjaajat Maria ja Pasi Lauren johdattelevat aloittelijoita argentiinalaisen tangotanssin saloihin klo 18 – 19.

 

Lea Aalosen maalauksia pääkirjastossa

Leea Aaltonen

Lea Aaltosen maalauksia on nähtävissä pääkirjastossa 9. - 31.8. Tervetuloa tutustumaan Leean kubismiin päin kallellaan oleviin upeisiin maalauksiin.

 

Kesäjuhlat kirjastolla

Torstaina 9.8. iltapäivällä järjestetään Sastamalan pääkirjaston puistossa kesäinen tapahtuma runsain ohjelmin. Luvassa on yhteislaulua, runoesityksiä, itämaista tanssia, elävää musiikkia sekä ilmainen kahvitarjoilu. Tapahtuma on ilmainen ja alkaa kello 14. Tervetuloa!  

Juliste A4

 

Vuokraa soutuvene kirjastosta

20180531_090928

Kesä-elokuussa pääsee vesille Sastamalan matkailun soutuveneillä Sastamalan pääkirjaston rannasta. Hinta on 10 € per vene kolmeen tuntiin saakka. Voit vuokrata veneen myös koko viikonlopuksi hintaan 50 €, jolloin veneen luovutus pe klo 15.30 asti ja palautus ma klo 10. Kirjaston henkilökunnan kanssa tehdään sopimus veneen vuokrauksesta ja maksua vastaan saat käyttöösi veneen varusteineen. Pelastusliivejä on montaa kokoa lapsille ja aikuisille. Maksu onnistuu sekä käteisellä että pankkikortilla.

Kirjaston numerosta 040 1382040 voi kysyä vapaita veneitä ja tehdä varauksen. Veneitä voi vuokrata aukioloaikoina ma-to klo 10-19, pe klo 10-16, la suljettu. Poikkeuksena: to 21.6. klo 10-15, juhannuksena suljettu, la 30.6. klo 9-14.

 

Jukka Nousiaisen 'Vuosikatsaus' -näyttely 

Jukka Nousiainen

Jukka Nousiaisen akryyli- ja vesivärimaalauksia Sastamalassa vietetyn vuoden varrelta nähtävissä pääkirjastossa 29.6. saakka.

 

Sastamalan kirjastojen kesäaukioloajat 1.6. - 31.8.2018

kirjaston aukiolot kesä 2018

Sastamalan kirjastojen aukioloaikoihin tulee muutoksia kesän ajaksi. Kirjastojen aukiolojat löydät myös tästä linkistä.

 

Sastamalan kirjastot ovat suljettuna keskiviikkona 9.5.2018.

Keskiviikkona 9.5.2018 Sastamalan kirjastot pysyvät suljettuina koulutuspäivän johdosta. Kirjastot ovat suljettuna myös 10.5. helatorstaina.

 

KONSERTTI ÄIDILLE

Sastamalan musiikkiopiston konsertti Äitienpäivän kunniaksi 8.5.2018 Klo 18. Tervetuloa äidit ja kaikki muutkin!

Äitieenpäivä

 

PINTA -kuvataidenäyttely

PINTA -kuvataidenäyttely Sastamalan pääkirjastossa 4. - 25.5.2018. Näyttelyssä on esillä Sastamalan opiston 'Taiteesta voimaa' ryhmien / Sastamalan toimintakeskuksen ja Liekolakodin (Esperi) taiteentekijöiden töitä.

esperi näyttely

 

Mitä mieltä olet kirjastostasi?

Vastaa ja voita lahjakortti kirjakauppaan!

yleisten kirjastojen-kysely-banneri

Koko Suomessa toteutetaan yleisten kirjastojen asiakkaille kysely, jossa pyydetään arvioimaan omaa kirjastoa. Kyselyn vastauksia käytetään arvioitaessa kirjastopalvelujen toteutumista ympäri maan sekä kehitettäessä kirjaston toimintaa omassa kunnassasi ja koko maassa.

Kyselyyn voi vastata osoitteessa kirjastot.fi/kysely-enkat-survey. Voit myös täyttää lomakkeen omassa kirjastossasi. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 6 lahjakorttia kirjakauppaan.

Osallistuthan kyselyyn, mielipiteesi on tärkeä!

Yleisten kirjastojen valtakunnallisen käyttäjäkyselyn järjestävät opetus- ja kulttuuriministeriö, aluehallintovirasto ja yleiset kirjastot. Käytännön toteutuksesta vastaa Taloustutkimus Oy.

 

Sastamalan Ruokapuisto 2018

Sastamalan Ruokapuisto 2018 -keskustelutilaisuus Sastamalan pääkirjastossa 24.4.2018 klo 17-19. 

 Sastamalan ruokapuisto

 

Harmonikkataiteilija Antti Purola soittaa viihteen ja jazzin helmiä Sastamalan pääkirjastossa kansainvälisenä jazzin päivänä 30.4. klo 14.

Antti Purola on monipuolinen muusikko, jonka käsissä harmonikka taipuu niin tangoon, jazziin, klassiseen, kansanmusiikkiin tai vaikkapa ranskalaiseen musetteen. Soiton lisäksi Purola säveltää ja sovittaa musiikkia eri produktioihin. Tango- ja viihdeorkesteri Guardia Nuevan ja tanssiorkesteri Yötaivaan riveissä tällä hetkellä vaikuttava Purola on aiemmin saavuttanut menestystä Kultainen harmonikka –kisassa. Purola myös opettaa harmonikan ja pianon soittoa sekä toimii Viihdekuoro Marit ja Mikot- kuoron toisena johtajana. Antti Purolaa säestää konsertissa kitaristi Marko Aho.

Kuva Anna-Maija Kuusela

Kuva: Anna-Maija Kuusela

 

Pääsiäisen aukioloajat

Pääkirjasto ja avoinna olevat lähikirjastot sulkevat ovensa torstaina 29.3. kello 15. Lauantaina 31.3. kaikki kirjastot pysyvät suljettuina.

 

Sastamalan opiston taideryhmien näyttely pääkirjastossa 4.4. - 20.4.

Mukana myös kuvataiteilija Ari Virtasen veistoksia.

opiston taideryhmat nayttely kirjastossa 2018_logolla copy 

 

Jukka Virtasen kameranäyttely & Vammalan kameraseuran näyttely pääkirjastossa 12.3. - 29.3.

Kameraseuran näyttelyyn on koottu seuran jäsenten kuvia ilman yhteistä teemaa sekä Sastamalasta että ulkomailta. Kameranäyttelyyn on´koottu Jukka Virtasen kamerakokoelman helmiä. 

Kuva Jaana Haapamäki

Kuva: Jaana Haapamäki

Kuva Jukka Virtanen

Kuva: Jukka Virtanen

 

Sastamalan musiikkiopiston naistenpäivän konsertti pääkirjastossa 8.3. klo 18.00.

Piano oma kuva

 

Raisa Jäntti ja Mirkka Matheiszen Sastamalan pääkirjastossa 14.3. klo 17.

Raisa Jäntti ja Mirkka Matheiszen keskustelevat runoudesta ja uusien teostensa Grand plié ja #toistaiseksinimeämätön teemoista.

Jantti_Mattheiszen

 

Sarjakuvataiteilija Ville Pirinen pääkirjastossa 5.3.2018 klo. 17.30

Suomalainen nykysarjakuva saapuu Sastamalaan Pirkanmaan sarjakuvataiteen läänintaiteilija Ville Pirisen muodossa. Mielenkiintoisen tiedon ja visuaalisen havainnoinnin lisäksi nähtävillä on pienimuotoinen näyttely. 

 sastamala_nykysarjis_A4

 

KÄSIKIRJOITUKSESTA PAINETUKSI KIRJAKSI

Kustantaja Marko Vesterbacka vierailee tiistaina 6.3. klo 18 pääkirjastossa kertomassa kuinka Paavo Järvisen 1950-luvulla kirjoittama romaanikäsikirjoitus ”Kovaa aikaa” päätyi painetuksi kirjaksi 60 vuotta myöhemmin.

Marko Westerbacka

 

 

Suunnittelun suunnat 70 v. näyttely 19.2. - 9.3.2018

Suunnittelun_suunnat_Sastamala_vaaka

 

Novellikoukku pääkirjastolla 20.2. klo 13.

Novellikoukku-juliste

 

Uulu Tapiolassa -satuseikkailu lauantaina 17.2. klo 11

Tule tutustumaan metsänhenkiin, veden asukkaisiin, iloisiin menninkäisiin ja salaperäisiin maahisiin toiminnallisessa seikkailussa.

 Uulu_mainos

 

Sastamalan musiikkiopiston konsertit keväällä 2018

Sastamalan musiikkiopiston oppilaat konsertoivat keväällä 2018 pääkirjastossa eri teemoilla:

14.2. Ystävänpäivän konsertti

8.3. Naistenpäivän konsertti

8.5. Äitienpäivän konsertti

DSC_1708

 

Lukumarsun satuhetki pääkirjastolla 12.2.2018

 

 

Lukumarsu helmikuu 2017

Sastamalan pääkirjastossa vietetään Lainan päivää 8.2.2018 klo 10-19.

Lainan päivänä Sastamalan pääkirjastossa päivä täynnä ohjelmaa! Lapsille aamupäivällä satuesitys 'Kolme karhua ja piparkakkutyttö' sekä muskari 2-3 -vuotiaille, päivällä lukuvinkkikiosto ja kahvitarjoilu, illalla itämaista tanssia Tanishan esittämänä sekä musiikkiopiston oppilaiden konsertti. Tervetuloa joukolla mukaan!

Näyttö

Luontokuvaaja ja tietokirjailija Harri Ahonen Sastamalan pääkirjastossa 5.2. klo 18.00 

Vaellusväreissä_22a

Ahosen luento pohjautuu Pohjois-Skandinavian vaellusreitit –kirjaan ja käsittelee laajasti Pohjois-Norjan ja -Ruotsin luontoa, matkustustapoja sinne ja takaisin, tupakäytäntöjä, luonnonsuojelualueita. Luento antaa vinkkejä niin kokeneille kuin aloitteleville vaeltajille.

 

Harry Potter Booknight

Harry Potter
Tylypahka levittäytyy Sastamalan pääkirjastoon helmikuun ensimmäisenä päivänä!
Ohjelmassa mm. - tupiin lajittelu - ihmeotusten tunnistamista - taikajuomia ja Hunajaherttuan tuotemaistiaisia - Ollivanderin taikasauvatyöpaja - Viistokujasuunnistus - taikamarsujen satutuokio
Lisäksi illan aikana käydään Matami Malkinin kaapukilpailu. Oli suosikkisi sitten Harry, Hagrid tai Hiinokka, pukeudu lempihahmoksesi ja voit voittaa mahtavan ihmeotus-palkinnon! Tule ja tuo kaverisikin! (Pienimmätkin osanottajat ovat tervetulleita, mutta mieluusti huoltajan seurassa.)

 

Satutunteja Äetsässä ja Kiikassa

Äetsässä keskiviikkoisin kello 10-10.30

14.2.,14.3., 11.4. ja 16.5.  

Kiikkassa keskiviikkoisin kello 9.30-10.00    

24.1., 21.2., 21.3., 18.4. ja 23.5.

 

satutuntikuva

 

KOHTAUKSIA ELÄMÄSTÄ - Salme Erkkilän nukkenäyttely Sastamalan pääkirjastossa 18.1. - 16.2.2018

Salme Erkkilän rakentama nukkenäyttely kuvaa yhden elämän kulkua syntymästä kuolemaan. Syntymän ja kuoleman väliin mahtuvat niin ripille pääsy, koulunpenkin kuluttaminen, työpaikka tehtaassa, häät kuin keskussairaalan vuodeosastokin.

Erkkilä on kerännyt näyttelyn esineet myyjäisistä, kirpputoreilta ja putiikeista sekä Suomesta että lukuisilla ulkomaanmatkoillaan. Monet esineistä ovat harvinaisia.

SALME-ERKKILÄ-ELAMA

 

 

 tarinatuokio

 

Kiikoisten kirjaston, Äetsän kirjaston ja pääkirjaston aukioloaikoihin muutoksia vuodenvaihteessa 2018

Kirjaston ovi

Vuodenvaihteen jälkeen Kiikoisten kirjaston maanantain ja keskiviikon aukioloajat ovat klo 13-18, ja Äetsän kirjaston omatoimipalveluja on mahdollista käyttää joka päivä klo 7-20. Pääkirjaston uusi lauantain aukioloaika 6.1.2018 lähtien on klo 9-14.

 

Kiikoisten kirjaston omatoimipalvelu aloittaa 1.12.2017

Kiikoisten kirjaston aukioloajat muuttuvat omatoimipalvelun käyttöönoton johdosta 1.12.2017 alkaen. Uudet omatoimiaukioloajat ovat sunnuntaista torstaihin klo 7-20 ja perjantaista lauantaihin klo 7-16.

Kiikoisten kirjaston

 

Museosalkut lainaksi kirjastosta

Museosalkut ovat esittelyssä Sastamalan pääkirjastolla tiistaina 7.11. klo 10–11. Mukana salkkuja avaamassa on museolehtori Sanna Asikaisen kanssa Koiramäen päiväkodin esikoululaisia. Tervetuloa mukaan!

Haluatko hämmästellä entisajan koulunkäyntiä tai tehdä nostalgiamatkan 1950-luvulle? Sastamalan seudun museon museosalkut vievät sinut menneisyyteen esineiden, valokuvien ja muun virikemateriaalin avulla. Museosalkkuja on tällä hetkellä kolme: viihdeveska, lääkärinlaukku ja koululaukku. Kaikkien salkkujen mukana on käyttöohjeet ja virikekysymyksiä. Salkut ovat lainattavissa Sastamalan kirjastojen kautta 7.11. alkaen. Salkkujen laina-aika on kaksi viikkoa. Salkkuja voi lainata kuka tahansa, ja niiden parissa voi viritellä vaikkapa muistelu- tai keskusteluhetkiä ikäihmisten tai lasten kanssa.

2017_salkut

 


 

APUA ARKEEN - LAINAAMO: Sastamalan pääkirjastosta lainattavissa arjen apuvälineitä lapsille, nuorille ja ikäihmisille!
 

 
Äetsän kirjastoon aukioloaikojen laajennus omatoimiratkaisulla.
 
Kirjastoon pääsee varsinaisten aukioloaikojen lisäksi myös aikaisin aamulla, iltaisin ja viikonloppuisin. Omatoimiasiointia varten tarvitset PIKI-kirjastokortin ja tunnusluvun, jotka saat kirjastosta. Niiden avulla pääset ovesta sisään omatoimiaikana ja voit lainata aineistoa automaatilla, palauttaa aineistoa palautuskaappiin ja lukea lehtiä. 

Äetsän kirjaston aukioloajat, jolloin henkilökunta paikalla.
ma, to 11 - 18
ti, ke, pe 11 – 16
aattopäivinä 11 - 15

Omatoimiaukioloajat (myös juhlapyhinä) 
su - to klo 8 - 20
pe - la klo 8 - 16


 

 
 
 
Sastamalan kaupunginkirjasto on mukana Kirjasto kaikille -projektissa.

Projektissa valtion erikoiskirjasto Celia ja pilottikirjastoina toimivat yleiset kirjastot parantavat äänikirjojen tarjontaa niille, joille tavallinen painettu kirja ei jostain syystä sovi. Yleisimmät syyt äänikirjojen käyttöön ovat näön ongelmat ja lukivaikeudet.

Celia-kirjasto tuottaa ja lainaa kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, kuten ääni- ja pistekirjoina. Valikoimaan kuuluu tällä hetkellä noin 40 000 äänikirjaa ja määrä kasvaa päivittäin. Verkkopalvelun kautta kirjoja voi kuunnella suoraan internetselaimessa ja niitä myös voi ladata haluamalleen laitteelle, esim. tietokoneelle, älypuhelimelle tai tabletille.

Kysy lisää kirjastosta!

 Pirkanmaan Lukudiplomit on päivitetty. Uudet kirja- ja tehtävälistat löytyvät PIKI-verkkokirjastosta

lukudiplomi_banneri_300x75